Skip to main content

În Marea Britanie (aka cercetătorii britanici, într-o notă umoristică), s-a făcut un studiu din care a reieșit că dacă s-ar pune o taxă pe fiecare pahar de cafea, s-ar consuma, în medie, cu  300 milioane de pahare mai puțin. (sursa: BBC NEWS). Nu am înțeles și nu voi înțelege niciodată psihologia celor care reacționează doar atunci când sunt forțați la nivel financiar. Știți că putem sta și cu banii în buzunar și cu planeta sănătoasă, nu? Nu trebuie să plătim 100 de taxe, trebuie doar să ne responsabilizăm.

Nu știu și probabil mi-ar fi greu mie să număr câtă cafea se bea numai la nivelul umilei noastre metropole, în fiecare dimineață, în drum spre birou. În curând, Mega Image-ul va fi depășit la rata de înmulțire de coffee shop-uri la orice colț de stradă. Nu mă înțelegeți greșit, iubesc cafeaua, este ceva fără de care nu vreau să trăiesc și reprezintă ritualul cel mai de preț al dimineții. Iubesc și baristas care fac cafeaua bună și sunt pasionați de munca lor. Am eu o gagică la The Coffee Shop care deja știe ce beau în fiecare dimineață și ne înțelegem din priviri.

Și mai e ceva ce iubesc! Ownerii  de coffee shop-uri care au înțeles impactul pe care îl au asupra mediului, cu fiecare pahar de cafea vândut, și care se zbat să găsească soluții: pentru educarea publicului și pentru a transforma activitatea lor într-una cât mai prietenoasă cu mediul.

Pentru că există și la noi astfel de owneri, m-am gândit să le fac un perete de „Cafenelele lunii”. Știți, pe modelul „Angajatul lunii”? Ordinea este aleatorie, nu există un top. Vă îndemn să le treceți pragul, chiar dacă poate faceți un ocol pentru asta. Un pas în plus pentru drumul tău zilnic, un pas în plus pentru natura din jurul tău.

 

Cei de la Fellow One folosesc pahare din materiale biodegradabile, ce au capac 100% compostabil. So no more plastic here! Îi găsiți pe Calea Victoriei, 143. În afară de cafea, mai puteți servi la ei și smoothies, cookies, sucuri naturale, limonadă, cocktails șamd.

 

 

Cei de la Steam Coffee Shop au început recent colaborarea cu Biodeck, ceea ce înseamnă că acum au și ei pahare 100% biodegradabile. Pe ei îi găsiți pe Visarion 2, așa că pay them a visit too! PS Cafeaua e demențială, clar!

 

La Zissou Coffee Shop nu am fost până acum, dar am auzit despre ei de la o prietenă. Și ei luat recent decizia de a utiliza pahare compostabile. Mai mult decât atât, găsiți la ei pahare Keep Cup, iar dacă îți cumperi o astfel de cană și vii cu ea să iei cafea, ai reducere 2lei. Și eu folosesc o cană de acest tip și e foarte ușor de cărat zi de zi.

Se află  pe Dr. Joseph Lister 1 și sunt, așa cum se numesc ei singuri, probably the smallest coffee shop.

 

Cele de mai sus sunt doar cele despre care eu am auzit de bine, dar dacă știți și altele, pls share with me în comentarii, ca să facem o hartă completă a coffee shop-urilor responsabile. Hugs!

One Comment

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights