Skip to main content

Am fost, pe 16 octombrie, la o conferinţă la care ar fi trebuit să participe toate fetele/femeile din lumea asta. Spun asta pentru că tema a fost cum să prevenim cancerul de col şi care sunt paşii care trebuie urmaţi în vederea depistării acestuia. Mi-am îndepărtat gândul ăla de genul ” nu are cum să mi se întâmple mie” şi am făcut loc ideii că mai bine previn decât să tratez.

Evenimentul a avut loc la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, la ora 18:00. Conferinţa a fost transmisă şi în Constanţa, Timişoara şi Cluj. Gazda evenimentului din Bucureşti a fost Tily Niculae, care a suferit la rândul ei din cauza unei probleme similare şi a dorit să se alăture campaniei. Campania naţională de prevenire a cancerului de col uterin este organizată de Feminis România, proiect iniţiat anul acesta de clinica Elginmed prin dr. Elvira Bratila- medic primar obstetrică-gincologie.

Alături de dr. Elvira Bratila au mai fost şi Conf. Univ. Dr. Petre Bratila – doctor în ştiinţe medicale, medic primar obstetrică-ginecologie şi cofondator Clinica Elginmed, Dr. Petronela Ionescu – medic primar anatomo-patolog în cadrul Reţelei Private de Sănătate „Regina Maria” şi Psih. Oana Popescu Argetoia – psihoterapeut în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Oana Popescu Agetoia, specializat în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Informaţiile prezentate au fost pe înţelesul nostru şi foarte aproape de ceea ce trebuie noi să facem pentru a ne păstra integră sănătatea. Pentru uşurinţă, v-am creat un infografic, care conţine o sinteză a informaţiilor pe care le-am primit în cadrul conferinţei. Sper să vă fie de folos şi vouă. 🙂

 

 

Cristia Cornea

One Comment

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights