It’s a retro touch

It’s a retro touch

Retro, un cuvant des folosit in ultimul timp prin care se desemneaza o anumita perioada din lumea modei, un cuvant care imi defineste intr-o oarecare masura garderoba. Retro face referire la ceva vechi , practic se intoarce cu ceva timp in urma. Acest stil a fost consacrat de-a lungul anilor de catre Christian Dior,  Hubert de Givenchy sau Coco Chanel, pionerii care au promovat diferite stiluri, croieli si tendinte.

  Era in care m-am regasit cel mai mult a fost cea a anilor ’50. Aceasta perioada a reprezentat o explozie de inovatii si de design, iar cateva dintre elemenetele definitorii sunt jachetele scurte si rigide alaturi de fuste ample pana la jumatatea gambei. Este perioada in care se nasc piese ce vor da tonul urmatorilor ani, precum rochiile in A, celebre in anii ’60 sau cunoscuta rochie neagra purtata de Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffanny’s. De asemenea, Jackie O sau Liz Taylor pot fi considerate reprezentative pentru acest stil.

  De ce imi place mult stilul anilor ’50? In conceptia mea este stilul care vorbeste despre eleganta si seductie, stilul care imbina finetea feminina cu sex-appeal-ul naiv al acelor vremuri. Imi plac rochiile ample in partea de jos, imi plac eyeliner-ul si rujul rosu ( cred ca am toate nuantele de rosu care pot exista ) si imi place Betty Boop.

  Mi-am delectat dimineata de luni cu o galerie superba de rochii retro, specifice anilor ’50 si cu o melodie absolut superba. Imi doresc sa va incant si voua ziua cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *