Uleiul de argan

Uleiul de argan

Cu toate că nu folosesc foarte multe produse cosmetice, fiind o norocoasă care nu a avut niciodată probeme cu tenul sau pielea în general, de curând am încercat uleiul de argan de care m-am îndrăgostit iremediabil. Citisem pe câteva site-uri cu ceva timp în urmă despre beneficiile multiple ale acestui ulei, însă nu m-a tentat niciodată să îl încerc. Toate acestea până într-o zi, când un prieten mi-a adus din Maroc o sticluţă cu ulei brut de argan şi am început să îl folosesc. Într-adevăr, e extraordinar de bun. L-am amestecat cu crema hidratantă de faţă pe care o folosesc, iar tenul este extrem de fin şi sănătos, iar de 2-3 ori pe săptămâna, îmi fac cadou un mic masaj cu ulei de argan.

M-am informat şi am alcătuit un top 3 al beneficiilor acestui produs:

1.Stopează căderea părului.

Masca din ulei de argan redă părului strălucirea, elasticitatea şi naturaleţea. De asemenea, uleiul de argan rehidratează şi restructurează aportul de nutrienţi ai scalpului. Se găseşte în comerţ (la plafar) şi este foarte uşor de aplicat. Se aplică pe părul umed, se masează scalpul câteva minute, se lasă jumătatea de oră, după care se şamponează şi se clăteşte de 2 ori pentru a îndepărta orice urmă de ulei.

2.Întăreşte unghiile

Manichiura e o problemă foarte importantă pentru toate femeile, iar îngrijirea unghiilor e o etapă extrem de importantă în ritualul frumuseţii. Odată folosit un tratament pe bază de ulei de argan, unghiile devin mai tari ( ceea ce eu am mare nevoie), iar cuticulele se înmoaie.

3.Piele mai fină şi mai hidratată.

Uleiul de argan este un fel de tratament-minune pentru piele.Previne pierderea umidităţii pielii; estompează ridurile; previne îmbătrânirea pielii; stimulează regenerearea celulelor pielii; reduce cicatricile; oferă elasticitate pielii; previne vergeturile; are proprietăţi tonice; contribuie la vindecarea eczemelor. După duş, se masează corpul cu ulei, după care se clăteşte cu apă caldă.

Pe lângă aceste beneficii majore ,acest produs prezintă şi proprietăţi medicinale, cum ar fi reducerea hipertensiunii; efectul anti-obezitate; stimularea oxigenării celulare; proprietăţile anticancerigene.

Voi folosiţi ulei de argan? Ce părere aveţi despre el?

ewwas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *