Skip to main content

Despre Adina Halas Hugeanu stiam de la TV, ii cunosteam istoricul in televiziune si alte proiecte pe care le-a mai avut, insa nu stiam despre pasiunea ei, una legata de partea de beauty. Mergand la Beauty Swap by BeautyBarometer, am avut deosebita placere sa o ascult vorbind despre cum a inceput sa isi prepare singura produse cosmetice. Mi s-a parut fantastic sa poti face lucrul acesta si am devenit mai curioasa. La eveniment, am testat, daca se poate spune asa, o crema pentru picioare facuta de ea. Intr-adevar, era mult mai uleioasa, dar foarte hidratanta. Iti puteai da seama ca e o crema numai din produse naturale pentru ca mirosul nu era atat de parfumat precum sunt cremele din comert.

Ulterior, am povestit catorva prietene, care au fost foarte interesate, iar una dintre ele este hotarata sa inceapa sa isi prepare singura cosmetice si chiar sa isi deschisa un blog de retete. I-am recomandat sa urmareasca blogul si canalul de Youtube ale Adinei, pentru ca retetele ei sunt foarte bine explicate si ar fi un bun start. Bineinteles, Adina are si multe alte sfaturi despre un stil de viata sanatos, asa ca sfatuiesc toate fetele sa arunce un ochi pe materialele sale.

Mergand mai departe cu entuziasmul fata de ceea ce face Adina, am rugat-o sa imi raspunda catorva intrebari despre munca ei, in speranta ca pot ajuta si alte fete si, bineinteles, in ideea de a descoperi mai multe despre stilul ei de viata.

Materialul frumos care a iesit poate fi urmarit mai jos.

I: Sa incepem prin a-mi povesti, in cateva cuvinte, cine este Adina Halas.
A: Probabil ar fi simplu sa imi enumar emisiunile, activitatile, facultatile absolvite, masterul, insa simt ca aceste incadrari m-ar limita. Mereu am ales noi provocari, asa ca, lasand la o parte diplomele, patalamalele si lucrurile evidente percepute de publicul larg despre mine in urma celor aproape 20 de ani de activat in showbiz, am sa iti spun ca Adina Halas (si Hugeanu de 4 ani ) este o fiinta in evolutie, cu bune si rele, care se lupta continuu cu cele rele, care ii multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi pentru tot ce are si care pune familia pe primul loc.

I: Cum iti incepi ziua si cum o termini?
A: Incep ziua cu mic-dejunul meu de la 7 – 7.30, apoi ii trezesc, pregatesc, hranesc pe Serghei si Mamba si il duc pe Serghei la gradi si pe Mamba afara, dupa care fug la antrenament si apoi incep activitatile zilnice. Seara, dupa ce ii citesc povestea lui Serghei, ma bucur de compania sotului meu. In timpul saptamanii incerc sa dorm de la 22.30, daca nu ma impiedica prezenta la vreun eveniment. In weekend nu sunt atat de stricta cu ora de somn, avand in vedere ca mai si iesim.

I: Cum ti-a venit ideea de a-ti crea singura produse cosmetice? Si cum a iesit primul produs?
A: In timpul sarcinii, am citit multe carti de puericultura si nutritie si am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa reduc din contaminanti. Intr-o zi am gasit pe un blog de afara o reteta de deodorant homemade cu ulei din nuca de cocos si cum eram fan acest ulei, il aveam in casa si il foloseam, am decis sa o incerc. A iesit foarte bine si de atunci nu am mai folosit alt deodorant. Acesta a fost primul pas.

I: Retetele pe care le testezi sunt proprii sau te mai inspiri din alte locuri?
A: Ma inspira bloguri de afara, jurnale medicale, discutii cu prieteni farmacisti si adaug preferintele mele, dupa ce ma informez cu privire la fiecare ingredient si la combinarea lor. Toate retetele au trecut testul timpului si in afara de reteta de deodorant, celelalte retete imi apartin in totalitate.

I: Cate produse ai strans pana acum in colectia ta? Care din ele au reprezentat reale provocari?
A: Cred ca am peste 25 de retete, aici intrand si tutorialele tips&tricks. Consider o provocare sa dau un sfat sau sa fac o reteta pe care nu am testat-o pe mine, deoarece nu m-am confruntat cu acea problema, dar mi-a fost ceruta si testata de apropiati care au dorit ajutorul meu. A fost mai dificil sa ii monitorizez pe ei si sa imi notez reactiile lor in timp, dar a meritat, atata timp cat stiu ca pot ajuta si alte persoane care dau de o gramada de informatii eronate pe Internet si isi pot agrava problemele, asa cum este in cazul acneei, spre exemplu, unde foarte multi neinformati recomanda iritanti pentru uscarea pustulelor, lucru cat se poate de rau.

I: De unde iti procuri ingredientele si instrumentele de lucru? Ai recomandari in sensul acesta?
A: Intru in orice magazin naturist imi iese in cale si daca nu gasesc ceva anume caut la magazinele online. In privinta instrumentelor de lucru, conditia esentiala este ca acestea sa fie bine dezinfectate inainte de prepararea oricarui produs. In tutorialele mele am incercat sa tin lucrurile simple si sa arat ca ne putem descurca si fara cantar de mare precizie sau termometru de laborator, avand in vedere ca vorbim de cantitati mici. Sunt si acestea binevenite, totusi, un necesar minim include 2 pahare Berzelius termorezistente, un set de lingurite de la 1 ml la 15 ml, un mixer mic, desi si un blender vertical isi face treaba, si cateva betisoare chinezesti de lemn.

I: Raportat la pret, e mai accesibil sa-ti prepari singura cremele?
A: Pe langa faptul ca stii ce contin, pretul este mai avantajos atunci cand le prepari in casa. Merita, insa, in masura in care prepari mai multe cosmetice, altfel nu renteaza sa iti iei un litru de ulei de jojoba, de exemplu, sa faci o crema de 50 ml si sa il uiti in dulapior.

I: Faptul ca ai inceput cu clipuri pe youtube se datoreaza trecutului tau in televiziune? Ti-a fost dor de camera?
A: Nu m-am gandit la asta! Probabil imi este dor de camera, dar pur si simplu am simtit ca asa ma exprim cel mai bine.

I: Ce te-a determinat sa treci si la blog, desi aveai un canal destul de vizitat?
A: Blogul mi-a fost cerut, m-am bucurat pentru asta si am decis ca este o idee buna sa strang toate retetele intr-un singur loc si sa plusez cu alte articole desprinse din experienta mea.

I: Spune-mi 3 principii de ingrijire a corpului pe care le urmezi cu sfintenie.
A: Este greu sa aleg doar trei! Ma hidratez, fac sport de 5-6 ori pe saptamana si fac masaj saptamanal.

I: Ai tinut vreo cura de slabire dupa sarcina? Daca da, cum a fost si ce sfaturi ai pentru femeile care abia au nascut?
A: Avand in vedere ca am luat in sarcina 30 de kg, imediat cum am terminat cu alaptatul am intrat la dieta. Nu a fost usor si as sfatui pe oricine sa aiba grija cate kilograme acumuleaza in sarcina, deoarece este mult mai greu sa iti revii dupa aceea. Cu alte cuvinte, sa nu faca asa cum am facut eu! Celor care abia au nascut le-as spune sa aiba rabdare, sa termine cu alaptatul care este o etapa extrem de importanta in dezvoltarea copilasului si apoi sa inceapa dieta hotarat si sa nu se opreasca decat atunci cand le place ce vad in oglinda. Ajuta mult un jurnal in care sa isi noteze zilnic ce mananca si cate lichide beau. Am invatat ca daca vrei sa slabesti trebuie sa… mananci (ceea ce este permis, evident), pentru a nu iti incetini metabolismul. Infometarea este o prostie si diferentele de pe cantar sunt pierderi de muschi, carente de diverse feluri, piele flasca. O pierdere in greutate constanta si la o rata mai mica garanteaza obtinerea unui aspect fizic placut, nicidecum bolnavicios.

I: Povesteste-mi putin ritualul tau de frumusete de seara.
A: Am o dexteritate nemaipomenita, dezvoltata in ani de zile si in 15 minute reusesc sa fac dus, sa ma demachez, sa imi dau apa termala, apa de trandafiri sau musetel, untul de corp, crema de noapte, crema contur de ochi, balsam de buze, crema pentru talpi catifelate si parfum!

I: In incheiere, ai un sfat pentru fetele care vor sa iti calce pe urme?
A: M-as bucura sa stiu ca retetele si preocuparile mele sunt un punct de pornire pentru alte doamne si domnisoare de a-si descoperi noi valente. Inainte de a fi mame, sotii, oameni care muncesc, suntem femei si trebuie sa ne facem timp, oricat de putin, pentru noi! O buna organizare ajuta incredibil de mult si rasplata este uriasa!

10290646_634219713331068_2579504408664460004_n

20141224_160535

4 Comments

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights