Skip to main content

Ai o prietena, care are un prieten, care, la randul lui, are o prietena… Si uite asa afli despre oameni frumosi, talentati, de la care ai ce asculta si nu te vei plictisi. Mai mult decat atat, ai si ce invata. Despre Andra Manea am aflat de la niste prieteni si in secunda urmatoare mi-am dorit sa ii pun cateva intrebari despre ceea ce face ea for a living. Intuitia nu m-a inselat, pentru ca am facut rost de niste informatii concise si foarte de folos chiar daca vrei sa te faci make-up artist cand vei fi mare sau vrei doar sa aduni mai multe trucuri despre cum sa te machiezi.

Raspunsurile ei nu puteau veni intr-un moment mai potrivit ca acesta, cand urmeaza sa incep un proiect absolut minunat, ce include, bineinteles, machiajul. Dar despre asta voi vorbi zilele urmatoare.

In continuare, Andra mi-a raspuns foarte sincer si concret intrebarilor despre cum sa ajungi un make-up artist de succes. Nu mi-a oferit o reteta general valabila, insa mi-a prezentat o viziune realista asupra pasilor pe care ea i-a urmat.

I: Cum ai trecut de la simpla pasiune la business?

A: Initial, nu mi-am imaginat ca pasiunea mea pentru machiaj poate deveni si jobul meu. Faceam machiaje doar din placere si, treptat, am inceput sa castig bani din asta, dupa care am decis sa investesc intr-o trusa profesionala.

I: Povesteste-mi putin parcursul tau profesional.

A: Am inceput cu face&body painting pentru petreceri si diferite evenimente, dupa care am facut cursuri de efecte speciale si machiaj. Am avut norocul sa-l intalnesc pe Alexandru Abagiu la unul din cursuri si m-a luat ca asistenta. Pe langa faptul ca am „furat meserie” de la cel mai bun make-up artist, Alexandru m-a invatat si cum trebuie sa arate si sa se poarte un adevarat profesionist.

I: Ce cursuri de make-up recomanzi pentru tinerele incepatoare?

A: Recomand cursuri de machiaj nu numai pentru incepatoare, ci si pentru profesionisti. Intotdeauna mai este ceva de invatat sau apare ceva nou, iar un make-up artist trebuie sa evolueze permanent. In Romania, cursul pe care il recomand cu toata increderea este Kruger Brent Agency.

I: Dar ce carti de make-up exista si le recomanzi?

A: O carte draga mie este „Making faces”, scrisa de Kevyn Aucoin. Blogurile si tutorialele de specialitate pot fi o alternativa la cartile de machiaj.

I: Nu te-ai gandit niciodata sa faci tutoriale sau sa deschizi un blog in care sa oferi sfaturi de make-up?

A: La un moment dat, o sa fac un blog si tutoriale de machiaj, insa momentan chiar nu am timp.

I: Make-up-ul este, la urma urmei, o forma de arta. Ce surse de inspiratie ai?

A: Ma inspira fiecare persoana in parte. In timpul machiajului, vorbesc cu modelul si incerc sa aflu cate ceva despre personalitatea ei, in asa fel incat machiajul sa o reprezinte. Cat despre machiajele din editorialele de moda, inspiratia vine din tinute, din coafura, din tema editorialului si din tendintele de machiaj din sezonul respectiv.

I: Ai un portofoliu impresionat. Imi poti spune concret cum ai ajuns sa machiezi atatea vedete?

A: Treptat. In meseria aceasta functioneaza foarte bine recomandarile. O clienta multumita intotdeauna te va recomanda prietenei/colegei ei, de exemplu.

I: Care dintre ele a fost cea mai mare provocare pentru tine?

A: Nu as putea spune care dinte ele a fost cea mai mare provocare. La inceput, datorita lipsei de experienta aveam emotii foarte mari inainte de orice machiaj pentru ca voiam sa iasa totul perfect si clienta sa fie multumita; pe masura ce am evoluat, am devenit, automat, mai stapana pe mine. Consider ca interesul pe care si-l da un make-up artist cand realizeaza un machiaj trebuie sa fie la fel de mare, indiferent daca modelul este o vedeta internationala sau are de-a face cu o mireasa sau o persoana oarecare.

I: Cum arata o zi din viata ta?

A: Partea frumoasa la meseria mea este ca nicio zi nu seamana cu cealalta. In fiecare zi sunt in alta locatie, lucrez cu alta echipa, alt model/fotograf etc. Nu poate interveni monotonia niciodata.

I: Care este, in opinia ta, machiajul de zi perfect?

A: Pentru mine, machiajul de zi perfect incepe obligatoriu cu o crema hidratanta cu factor de protectie solara – trebuie sa nu uitam ca soarele este principala cauza a imbatranirii pielii. Putina „sanatate” in obraji (un blush intr-o nuanta naturala), corector aplicat local, doar in zonele cu probleme (cearcane, mici imperfectiuni), un balsam hidratant pe buze si un strat fin de mascara.

I: Spune-mi 3 cele mai mari greseli de make-up, din punctul tau de vedere.

A: Cea mai des intalnita greseala este efectul de masca pe care il poate crea un fond de ten prea gros, intr-o nuanta nepotrivita sau aplicat necorespunzator. Sprancenele desenate prea accentuat, prea subțiri sau cu o forma nepotrivita fizionomiei reprezinta o alta greseala foarte des intalnita. Nu in ultimul rand, ar fi conturul mult prea depasit al buzelor.

I: Ca freelancer, care sunt sansele de reusita pe piata de munca din Romania?

A: Daca esti 30% talentat si 70% serios, ai mari sanse sa reusesti ca freelancer. Nu conteaza daca ai „pile” sau ce cursuri ai facut, conteaza doar ceea ce iese din mainile tale- aceasta este cartea de vizita a unui make-up artist.

I: Spune-mi un lucru pe care oamenii nu il stiu despre tine.

A: Cred ca nu se stie faptul ca, la baza, sunt arhitecta.

I: Pentru incheiere, ofera-mi un pont de care ar trebui ca toate femeile sa tina cont.

A: Fiecare femeie este frumoasa in felul ei si trebuie sa se simta bine in pielea ei . Ca pont ar fi sa avem grija de tenul nostru (demachiantul este foarte important si, de asemenea, aplicarea unei creme cu SPF).

Mai jos, gasesti o mica parte din editorialele la care a lucrat Andra Manea. Impresionant, if you ask me.

image3 image5 image6 image7 image8 image9 image10               image11

2 Comments

  • Camelia spune:

    Foarte interesanta postarea ta si m-am bucurat sa aflu ca Andra este defapt arhitect :))
    Si eu sunt pe final cu aceeasi facultate si ma bucura sa aflu ca oamenii din domeniu nu se plafoneaza si au succes si cu alte pasiuni.

    • cristiacornea spune:

      Hello, Ma bucur mult ca ti-a placut interviul și l-ai găsit inspirational.

      Exact pentru tipul acesta de feedback îmi dau silinta.

      Te pup, o zi faina!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights