Skip to main content

Nici nu stiu cum sa incep acest articol. Sunt atat de entuziasmata si atat de incantata de acest proiect, incat cuvintele nu ma mai ajuta. Dar sa incepem cu inceputul.

De cand ma stiu, am fost cobai pentru prietena mea cea mai buna, care este super pasionata de make-up. Si stateam cu gatul fixat intr-o anumita pozitie pentru minute bune, doar pentru ca nu stiu ce umbra din nu stiu ce unghi nu iesea asa cum trebuie. Si da, eram fascinata de atentia la detalii, de creativitate, de dexteritate, de tot. Si eram si recunoscatoare ca aratam bine cand ieseam undeva iimpreuna. Apoi a venit o vreme cand am incercat singura. Si nu mai aratam asa bine. A trebuit sa ma rezum la un machiaj simplu, de zi, un eyeliner, un ruj rosu si gata.  Si ca sa fiu sincera, nici pe alea nu stiu daca le aplicam corect.

Asa ca am decis ca trebuie, in primul rand pentru mine, sa incep niste cursuri de machiaj. Lucru care s-a si intamplat, iar miercuri si joi au avut loc primele cursuri la Atelierele Ilbah, cu adorabila Mirela Ecobici. Mirela este un profesor exceptional, care a gasit simbioza perfecta intre relaxare si exigenta in modul de predare. Te simti confortabil, dar, in acelasi timp, esti motivat sa faci bine ceea ce faci.

Ca sa intelegi despre ce e vorba, voi detalia putin structura cursurilor. Sunt doua module, unul pentru incepatori, celalalt pentru avansati.

In primul modul se parcurg urmatoarele teme: executarea operatiilor pregatitoare pentru machiaj, morfologia fetei si a ochilor, colorimetrie / teoria culorilor, aplicarea bazei de machiaj, machiajul corector (pentru camuflarea defectelor), machiajul grafic, machiajul transparent, machiajul de zi si machiajul bronzant.

In cel de-al doilea modul se parcurg temele urmatoare:  istoria machiajului, cariera de make-up artist profesional, comunicarea nonverbala / consilierea clientului, machiajul de seara, machiaj de mireasa, machiajul smokey eyes, machiajul cat eye, machiajul retro, machiajul glamour, machiaj de teatru, machiaj fantezist, machiajul de podium, machiaj in vederea realizarii sedintelor foto, machiajul filmarilor video / cinema si de televiziune, machiajul special / tendinte.

Noi am ajuns deja, in primele doua sedinte, la executarea operatiilor pregatitoare pentru machiaj, dar si la aplicarea bazei de machiaj.  Printre altele, Mirela ne-a povestit putin despre produsele folosite in baza de machiaj, cum le utilizam in functie de tipul de ten si de efectul pe care ni-l dorim. Apreciez enorm de mult rabdarea ei si faptul ca a inceput cu chestiile basic, care pentru unele dintre noi au fost life-changing.

Primul curs, cel de miercuri, a fost mai mult de cunoastere, ne-am prezentat si ne-am comunicat atat asteptarile, cat si temerile legate de acest curs, o activitate care mi s-a parut foarte buna, caci, exact cum a zis si Mirela, fiecare fata a venit acolo dorindu-si ceva anume. Ei bine, eu imi doresc foarte tare sa invat sa ma machiez singura, apoi vreau sa am pregatirea necesara pentru a impartasi cu voi trucuri, tutoriale si altele asemenea, iar, la un moment dat, poate voi avea si un business in sensul acesta. Singura frica pe care o am este sa nu clachez, sunt o persoana perfectionista, iar atunci cand ceva nu iese asa cum vreau, tind sa imi pierd motivatia. Mirela mi-a promis, insa, ca acest lucru nu se va intampla si va avea grija sa ma incurajeze constant.

Cel de-al doilea curs a fost jumatate de initiere in produsele de baza in make-up (adica fond de ten, pudra, primer, anticearcan, corector), iar in cea de-a doua jumatate am aplicat baza de machiaj. Modelele suntem chiar noi. Facem echipe de cate 2 fete si ne machiem reciproc. Bineinteles, ne vom roti, asa incat ajungem sa incercam toate tipurile de fizionomii si ten.

Iti las mai jos cateva poze, iar data viitoare iti povestesc ce am aflat nou si, eventual,  iti arat primul machiaj.

watermarked-DSC_0381 - Copy

Ea este colega mea de echipa, careia i-am aplicat baza de machiaj.

watermarked-DSC_0390 - Copy

Acesta este coltisorul in care lucrez. A se observa doza mare de cafea.

 

watermarked-DSC_0400

watermarked-DSC_0384 - Copy

 

Iar acum urmeaza produsele cu care lucram, sunt atat de usor de folosit si potrivite pentru orice tip de ten. Este vorba despre Inglot pentru produsele de make-up si Bioderma pentru produsele de skin care.

watermarked-DSC_0407

Corector Inglot

watermarked-DSC_0397

Fonduri de ten si Primer Inglot

watermarked-DSC_0396

Pude compacte Inglot

watermarked-DSC_0395

watermarked-DSC_0393

watermarked-DSC_0409

 

watermarked-DSC_0394

 

 

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights