Skip to main content

A trecut si a doua saptamana de cursuri de machiaj profesional la Atelierele ILBAH, iar lucrurile inainteaza intr-un ritm destul de rapid. Am realizat primul machiaj adevarat, un machiaj de zi. Provocarea a fost ca a trebuit sa machiez doar o jumatate a fetei, cealalta jumatate fiind machiata de Mirela, profesoara mea. Deci iti dai seama ca nu imi permiteam nicio umbra mai inchisa, nici o nuanta mai diferita, ci trebuia sa fac un machiaj identic. Ceea ce am si facut, de altfel, spre surprinderea mea. Mirela a fost foarte multumita de rezultat, la fel si eu.

Din pacate, deja am intampinat si prima problema. Sau mai bine zis provocare. Nu ma pot intelege de nicio culoare cu sculpting-ul. Am incercat deja de 3 ori, de 2 ori pe model si o data pe mine, dar mereu pun prea multa pudra inchisa, ori ma duc prea jos si nu mai are niciun efect. De fiecare data m-a corectat Mirela, iar privind la ea, totul pare usor. Asta e ceva ce trebuie sa exersez foarte mult, e primul si cel mai important truc de make-up. Si chiar am vazut pe fatuca mea ce efect poate sa aiba, mi-a subtiat foarte mult nasul, mi-a subtiat pometii si putin din barbie, ceea ce e mi.nu.nat.

O alta provocare cred va fi pensatul. Mirela ne-a impartasit putin din etapele pe care trebuie sa le urmezi cu strictete daca vrei sa iti iasa o forma buna, asortata tipului de fata. Ne-a facut si o demonstratie pe una dintre colege, care s-a nimerit ulterior sa fie si modelul meu la machiaj. Vei vedea in pozele de mai jos despre ce vorbesc. Bineinteles, deocamdata nu am pretentia de a da forma sprancenelor, poate cel mult pensat pe o spranceana deja aranjata.

Mirela, o draguta, ca de obicei, a venit cu schite, desenate de ea, cu formele fetei, cu aplicarea fardului de obraz in functie de forma fetei si cu modalitatea de pensat. Sunt extrem de utile. Ca incepator, ai mereu nevoie de modele in fata, pana prinzi indemanare si incredere.

Siiiiiii am avut si tema pentru urmatoarea intalnire. Foarte inovativ mi s-a parut si, din cate am inteles, foarte util pentru viitor, pentru ca exista oameni care cer schite de machiaj, inainte de a incepe machiajul propriu-zis. Aici ma refer la shooting-uri si chestii asemanatoare. Tema a constat in a machia o fata desenata pe foaie, in a da forma sprancenelor si a alege lacul de unghii asortat machiajului. Bineinteles, machiajul trebuia facut in functie de culoarea ochilor si forma fetei. A fost prima data cand am facut chestia asta si mi-a placut la nebunie.

Si acum te las cu pozele, ca sa intelegi mai usor ce am scris  mai sus. Enjoy!

Machiaj de zi

watermarked-DSC_0006

watermarked-DSC_0007

watermarked-DSC_0008

Baza de machiaj + Sculpting

watermarked-DSC_0350

watermarked-DSC_0351

Si tema mea draguta, inainte sa ma apuc, of course :))

DSCN9407

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights