Skip to main content

Pot sa spun cu mandrie ca, saptamana trecuta, am incheiat primul modul de machiaj profesional la Atelierele ILBAH. Este vorba despre modulul de incepatori. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa plang. GLUMEEEESC!! Normal ca ma bucur, desi ceea ce ma asteapta va fi adevarata provocare si adevaratul test pentru mine, sa vad daca pot sa fac fata. Urmeaza modulul de profesionisti. Wow, cum suna!

Ritmul de lucru este alert, informatie multa, trebuie sa ai foarte multa incredere in tine si in indemanarea ta. Pot sa spun ca am prins foarte mult curaj si deja observ un machiaj care nu  e realizat corect, observ cand o fata isi pune pe fata ceva ce nu o avantajeaza. Iar toate astea au fost motivele principale care m-au determinat sa incep acest curs. Mi-am dorit mult sa imi formez ochiul, sa imi formez mana, sa adun baza teoretica si apoi sa continui sa exersez pe mine si prietenele mele.

Ultimele doua teme pe care le-am avut in modulul de incepatori au fost despre machiajul transparent, un fel de make-up, but no make-up, si despre cum sa aplici genele false.

Despre machiajul transparent nu sunt foarte multe de spus, e un machiaj cat se poate de light si este folosit, in mod special, de sportive, care nu-si permit multe produse pe ten din cauza stilului de viata. Dar cel mai des folosit este in reclamele pentru creme&co, unde modelul trebuie sa arate nemachiat, dar fresh. Merge pe ideea unui machiaj de zi, insa cantitatea fiecarui produs e undeva la jumatate, fara machiaj pe pleoape, doar o conturare usoara a ochilor.

In ceea ce priveste aplicarea genelor false, pe cat de usor parea in teorie, pe atat de greu a fost in momentul aplicarii propriu-zise. Am avut adeziv negru si mi-a fost putin greu sa il acopar cu eyeliner. Si a trebuit sa incerc de doua ori pentru ca le lipeam prea sus pe pleoapa, iar ele trebuie lipite in spatiul acela suuuuper mic dintre piele si gene. Am reusit intr-un final, dar m-am enervat foarte tare. But is just me being perfectionist.

P.S. Mirela ne-a dat sansa sa refacem unul dintre machiajele care nu ne-au iesit bine, din punctul nostru de vedere. Eu, din pacate, nu am reusit sa fac deloc machiajul grafic si am ales sa il fac pe acela. Vai, mi-a placut atat de mult! Ai mana libera la absolut orice iti trece prin cap. Tine foarte mult de creativitate, dar si de putina indemanare. O sa vedeti in poze ce am reusit eu sa fac. In capul meu arata atfel, dar nu am reusit sa reproduc, iar Mirela m-a sfatuit sa lucrez pe model si sa incerc sa scot tot ce pot mai frumos din ceea ce am facut. Iar rezultatul a fost mult mai bun decat ceea ce planuisem.

watermarked-DSC_0025

Machiaj transparent

watermarked-DSC_0023

Machiaj transparent

watermarked-DSC_0240

Machiaj grafic

watermarked-DSC_0243

Machiaj grafic

watermarked-DSC_0005

watermarked-DSC_0021

Aplicarea genelor false

 

watermarked-DSC_0253

 

 

 

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights