Skip to main content

A trecut ceva timp de când nu am mai povestit cu voi despre ce se mai întâmplă la cursurile de machiaj de la Atelierele ILBAH. Ei bine, am trecut la modulul de profesionişti, unde lucrurile se schimbă puţin, devin mai stricte şi mai provocatoare. Prima lecţie pe care trebuie să o trecem cu brio este machiajul de seară. Atât de simplu în teorie şi în mâinile Mirelei, profesoara noastră, atât de greu în practică şi în mâinile noastre. Voi comprima două săptămâni de cursuri în acest articol, pentru că am zăbovit mai mult timp asupra machiajului de seară, existând şi mai multe modalităţi de realizare a lui.

Am avut parte şi de primul fiasco total, în care efectiv nu am putut recupera nimic din machiajul pe care l-am făcut. Mi-a fost cumva ruşine să îmi pozez „capodopera” şi am plecat acasă foarte tristă din cauza asta. A fost vorba de smokey eyes, un tip de machiaj care mie îmi place foarte mult, dar despre care nu îmi imaginam că e atât de tricky în ceea ce priveşte realizarea corectă a lui. E un truc pe care Mirela ni l-a împărtăşit, dar care pe mine m-a încurcat enorm. Asta pentru că e nevoie de exerciţiu şi pentru că nu am simţul cantităţii, iar de multe ori aplic mult produs şi e greu să îl mai difuzez. Aşa s-a întâmplat şi de data aceasta. Mirela ne-a sfătuit să aplicăm ca baza de machiaj pentru smokey eyes, un eyeliner de un negru foarte intens, însă ne-a atenţionat că trebuie să aplicăm în cantitate mică, apoi să difuzăm foarte, foarte mult.

Bineînţeles că eu am aplicat mult mai mult decât trebuia şi oricât aş fi difuzat, deja aveam pete pe pleoapă, iar şansele ca machiajul să fie reuşit au scăzut drastic. Mirela m-a sfătuit să continui, să vedem ce iese la final, iar rezultatul a fost dezastruos. Nu am reuşit să difuzez ca lumea culoarea, iar smokey se bazează pe degradeuri fine din culorea de bază. De asemenea, nu am reuşit să dau o formă potrivită ochiului modelului meu, aşa încât ajunsese să aibă ochii pătraţi din cauza machiajului meu. Acest lucru s-a întâmplat pentru că am încercat din toate puterile să difuzez cât mai mult fardul şi am ajuns să acopăr toată pleoapa fără să îmi dau seama.

Am vrut totuşi să vedeţi cum arată un smokey reuşit, realizat de o colegă de-a mea. E un fel de smokey mai colorat decât sunteţi obişnuite, probabil. Îl veţi găsi în pozele de sub articol.

După acest fiasco total, a urmat un fiasco parţial. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am realizat un machiaj de seară prin tehnica creionului, care a ieşit acceptabil, însă departe de machiajul prin tehnica creionului. Nu mi-a mai fost aşa ruşine cu ce a ieşit din mâna mea, însă se cam depărta de caracteristicile unui machiaj realizat prin această tehnică.

După cele 2 fiascouri care m-au descurajat total, a urmat cel mai mare succes înregistrat de mine la cursul de make-up Atelierele ILBAH. Am reuşit să realizez un machiaj de seară, prin tehnica creionului, care a fost impecabil, iar profesoara mea de make-up nu a avut nimic de obiectat. Este vorba despre un singur ochi, bineînţeles. Unul dintre ochi mi-a ieşit perfect, iar celălalt nu prea bine. Dar sunt mândră că am reuşit şi sunt sigură că următorul machiaj va arăta mult mai bine. În poze veţi găsi diferenţa, care sper să vă ajute şi pe voi. Este un sentiment fantastic, pe care abia aşteptam să îl experimentez. E greu când nu îţi iese un machiaj şi timpul nu îţi permite să exersezi mai mult, dar Mirela a făcut tot posibilul că fiecare dintre noi să aibă timp să mai încerce încă o dată machiajul care nu i-a ieşit din prima.

Am să pun mai jos câteva poze, din care vă puteți da seama de diferența dintre machiaje, cel nereușit și cel reușit. Din fericire, am avut același model si sper eu că se observă mai bine.

P.S. Dacă vreți să vedeți pozele mai mari, dați click pe ele.

asdfghjkio

Machiaj smokey, realizat de colega mea

 

wertyuiokjhgfd

Machiaj tehnica creionului, fiasco partial

hgfdertyuijhgf

Al doilea machiaj si diferenta dintre ochiul perfect si ochiul nu tocmai corect realizat

 

wdfgbkm

Al doilea machiaj si cel mai aproape de machiajul corect

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights