Argila verde sau prima mea masca pentru ten

Argila verde sau prima mea masca pentru ten

Spre marea mea ruşine, nu mi-am făcut niciodată o mască pentru ten. Deşi am auzit de măştile de argilă încă din liceu, confortul unui ten fără mari probleme m-a ţinut departe de ele.

Odată cu înaintarea în vârstă ( am 21 de ani, totuşi ) şi cu mutarea la Bucureşti ( multă poluare ), am început să simt că ar fi cazul să mă ocup mai în detaliu de îngrijirea şi „conservarea” tenului meu fără probleme. Demachierea şi hidratarea sunt la ordinea zilei, iar de când am primit argila verde de la Argan Treeam ştiut că trebuie să o includ în ritualul săptămânal de îngrijire.

Ceea ce am primit eu se numeşte argilă verde şi este pentru tenul gras. Puteţi găsi şi argilă albă, care este pentru tenul sensibil şi uscat. Hint! Cea verde, pentru tenul gras, este la reducere acum şi o puteţi găsi cu 35 ron, în loc de 62 ron.

argila verde

argila verde

Ceea ce trebuie să ştiţi la nivel de efecte asupra tenului este că absoarbe toxinele de la nivelul pielii şi o purifică. De asemenea, poate îndepărta punctele negre şi sebumul în exces. Are şi acţiune tonică asupra pielii, lăsând-o proaspătă şi revitalizată.

Singurul ingredient este Caolin 100%. Culoarea verde îi este dată de minerale precum fier şi magneziu.

Cum se foloseşte:
– Masca facială: Amestecaţi o lingură mare de argilă albă (15-20g) cu o lingură de apă (puţin mineralizată) până obţineţi o pastă moale, se lasă să stea timp de 1 oră. Înainte de utilizare se agită după care se aplică un strat subţire pe faţă. După un sfert de oră se spală cu apă călduţă. Dacă aveţi pielea sensibilă, puteţi clăti faţa după 10 minute, înainte să se usuce complet. Toate tipurile de piele pot folosi o infuzie din plante sau ape florale în locul apei normale, pentru a creşte acţiunea de vindecare. Se pot adăuga şi uleiuri complexe.

Persoanele cu ten normal-uscat pot folosi miere, iaurt, lapte sau glicerină vegetală în loc de apă.

*Eu am pus lapte pentru că asta aveam în casă la momentul respectiv.

Persoanele cu ten gras pot adăuga suc de lămâie sau un albuş de ou.

Cele cu ten predispus la apariţia acneei pot adăuga de asemenea oţet sau suc de lămâie amestecului şi 1-2 picături de ulei de argan sau lavandă.

argila verde

argila verde

Argila verde poate fi folosită şi alte contexte, deşi n-am testat încă. Vi le voi expune la nivel teoretic, iar dacă încercaţi, vă rog să îmi spuneţi cum a fost.

Băi: adăugaţi 60-90 de grame de pudră de argilă in apa în care faceţi baie şi amestecaţi bine. Scufundaţi-vă în ea şi relaxaţi-vă. Puteţi adăuga şi uleiuri complexe.

Împachetări corporale: adăugaţi o parte argilă la 3 părţi apă (sau în funcţie de consistenţa dorită). Amestecaţi foarte bine până obţineţi o pastă şi aplicaţi pe zonele dorite.

Pentru efect regenerator, antimicrobian şi cicatrizant: amestecaţi o cantitate mică de argilă cu apă curată şi aplicaţi direct pe tăieturi, arsuri minore, înţepături, muşcături sau iritaţii.

 

Sper să vă ajute informaţiile mele şi să ne auzim cu tenul mai curat şi mai fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *