Produsele de păr pe care le recomand sezonul acesta

Produsele de păr pe care le recomand sezonul acesta

Cumva, fie că vrem sau nu, tranziţia spre produsele de toamnă vine natural. Schimbăm garderoba, dieta, stilul de viaţă şi produsele de îngrijire pe care le folosim. Anterior v-am povestit despre îngrijirea mâinilor, iar acum este rândul părului.

De multe ori neglijat, părul are nevoie de la fel de multă îngrijire şi atenţie ca oricare altă parte a corpului nostru. Deşi am primit mereu laude din partea hairstylistului la care mă tund de ani buni, mă confrunt şi eu cu mici probleme în ceea ce priveşte podoaba capilară. Are tendinţa de îngrăşare şi uneori, când am perioade mai nasoale, părul îmi cade în cantităţi ce mă fac să intru în panică.

În următoarele rânduri (şi imagini) veţi descoperi câteva dintre produsele folosite de mine în ultima lună, care m-au mulţumit şi care intră în categoria de recomandat şi celorlalţi.

5. Samponul pudra de la Eliah Sahil

Știu că sună ciudat. Și pentru mine a fost la fel, când am descoperit că acest șampon este, de fapt, pudră. L-am găsit pe site-ul nucidesapun.ro, un site cu produse bio. Cei de acolo mi l-au trimis și, deși am amânat mult timp folosirea lui (mare greșeală!), iată că acum am numa cuvinte de laudă despre el.

Ceea ce îl diferenţiază de şampoanele normale este lipsa procentului de 70% apă, ceea ce ce înseamnă lipsa conservanţilor. De asemenea, nu îndepărtează uleiurile esenţiale ale scalpului. Oferă volum (obsesia mea) şi curăţă foarte bine părul. Are şi efect de balsam, ceea ce pentru mine contează extrem de mult când vine vorba de pieptănare.

Ingrediente: pudra Shikakai conţine saponină şi produce spumă în contact cu apa, reetha este pudra de nuci de săpun, previne căderea părului, are efect antimătreață şi îi stimulează creşterea, proteina din soia hrăneşte şi oferă textură şi volum părului, iar Haritake şi Camellia Oleiferă hrăneşte pielea şi părul, având efect de balsam.

preţ: 69 ron

sampon pudra eliah sahil

2. Samponul regenerant Gerovital Tratament Expert

Am primit acest şampon la Beauty Swap by BeautyBarometer şi am fost foarte încântată pentru că îmi plac produsele Gerovital. Din păcate, s-a terminat cam repede şi am fost nevoită să îl recumpar. Pentru mine sunt mai ok cantităţile mai mari, mai ales când vorbim de şampon şi gel de duş.

Şamponul Tratament Expert face parte dintr-o nouă gamă Gerovital şi este potrivit tuturor tipurilor de păr. Are vitamine, oligoelemente şi keratină hidrolizată, care ajută la refacerea firului de păr. Bineînţeles, modul de folosire este foarte simplu: șamponați şi clătiţi.

Nu pot să zic că am simţit o schimbare excepţională, dar s-a potrivit tipului meu de păr şi consider că îl curăţă foarte bine. La urma urmei, ăsta e şi scopul şamponului. Dincolo de asta, îmi place foarte tare cum miroase. Îmi aduce aminte de copilărie, probabil seamănă foarte bine cu vreun şampon pe care îl folosea mama când eram mică.

preţ: în jur de 10 ron.

sampon gerovital

3. Uleiul Moroccanoil

Am găsit mostrele de la Moroccanoil prin nişte cutiuţe şi am zis să încerc şi eu un mini tratament (deşi, evident, pentru rezultate vizibile e nevoie de o durată mai lungă). Ştiu că produsele acestui brand costă destul de mult, dar cu câţi hairstylisti am stat de vorba, tot atâţia mi-au recomandat tratamentele şi produsele lor. Un alt avantaj e că e recomandat în cantităţi mici, ceea ce înseamnă că te poate ţine foarte mult.

Iniţial, neştiutoare fiind, îmi era teamă să aplic orice tip de ulei pe păr, acesta fiind gras. Am o mare problemă cu chestia asta, sunt nevoită să mă spăl pe cap la fiecare 2 zile. Anyway, discuţia este că uleiurile sunt recomandate şi în cazul părului gras, dar trebuie să avem grijă ce tip de ulei folosim şi cum îl aplicăm.

Eu l-am aplicat pe toată lungimea firului, imediat după spălare, apoi l-am uscat. Se simte mai mătăsos şi parcă mai sănătos, străluceşte.

moroccanoil

4. Serul cub efect no-frizz de la Gerovital

Acest ser previne încărcarea electrostatică a părului şi îi menţine volumul. Nu aş şti să vă spun cât e eficient e. În general, folosesc foarte multe produse care cică sunt menite să redea volumul. Nu ştiu dacă dau roade, dar efectul de placebo e prezent.

De obicei, îl aplic pe părul umed, imediat după ce ies din duş. Se poate aplica şi pe părul uscat şi îl poţi coafa cum vrei apoi, numai că mi-e mai simplu să îl folosesc atunci când aloc timp îngrijirii părului.

preţ: 16 ron

ser cu efect no frizz

5. Samponul uscat Batiste

Mega folosit şi lăudat de bloggerite, îşi merită fiecare bănuţ. Este uscat, sub formă de spray. Se pulverizează la rădăcină, are aspect de pudră, însă bagi mâinile în păr, îl ciufulesti puţin şi e perfect. Scopul lui este să te scape de sebum, prin urmare să scapi de aspectul de păr gras. La mine are efect vreo două zile, dar rareori aştept aşa mult înainte să îl spăl. Ideea e că în momente de urgenţă, care-s multe, e foarte bun la casa omului. Fie că vorbim despre un eveniment la care trebuie să ajung imediat după job sau ajung prea obosită seara acasă şi nu mă spăl pe cap, e soluţia alternativă.

Ştiu că majoritatea fetelor îl cumpără din Hello Free Zone Discount, unde e mai ieftin, însă eu l-am găsit de multe ori la reducere în Sensiblu (trebuie să ai card la ei ca să se aplice reducerea) şi m-a costat în jur de 15 ron. Tubul e mare, deci ajunge o lungă perioada de timp.

*Evident, eu am tot varianta pentru volum. Însă găsiţi o multitudine de variante în gama Batiste.

DSC_0160

Cam acestea sunt produsele de păr pe care le-am folosit eu luna trecută şi le folosesc în continuare.

Aştept, în schimb, păreri şi sfaturi de la voi. Îmi place să testez şi să descopăr produse bio sau care nu sunt foarte promovate.

Kisses & Hugs

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *