Skip to main content

Ei bine, chiar dacă am scris online, sursele mele se referă, în definitiv, tot la oameni. Dar pentru că trăim în era informaţiei digitalizate, stalkereala mea are în vedere comunicarea anumitor persoane în mediul online. Nu are legătură cu niciun soi de reclamă sau laude gratuite, doar că simt nevoia să îmi exprim aprecierile şi să fac câteva recomandări pentru cei interesaţi de aceleaşi subiecte ca şi mine.

De data aceasta, scriu despre bloguri şi oameni din România, urmând ca data viitoare să vorbesc puţin şi despre surse de inspiraţie din afară.

 

Beauty&Fashion

9ae2dba208c13762829f088fbc391e991. Primele pe listă sunt două femei absolut minunate din perspectiva mea, dedicate total muncii lor şi de la care chiar am ce să învăţ în zona de stil vestimentar, shopping şi eficientizarea garderobei.

Irina Markovits este consilier vestimentar si scrie pe stylediary.ro. Pe lângă asta, ţine cursuri şi workshop-uri despre cum să ne alegem hainele în funcţie de culorile ce ni se potrivesc, conformaţia corpului şi stil. Îmi place că postează constant poze cu sugestii de ţinute pentru diferite sezoane, evenimente şi chiar sunt o reală sursă de inspiraţie pentru mine. Mai mult decât atât, are pe blogul ei secţiunea de Online Personal Styilist, unde poţi pune întrebări şi îi poţi cere ajutorul.

*Am avut ocazia să particip anul trecut, prin vară, la unul dintre cursurile ei. Sunt absolut savuroase şi, deşi ţin o zi întreagă şi te-ai aştepta să nu reuşeşti să fii atentă atâtea ore, credeţi-mă că am înlemnit pe scaunul ăla şi am încercat să asimilez fiecare truc pe care-l aflam.

Gabi Urda este, de asemenea, consilier vestimentar și îi admir stilul boem și relaxat de a scrie. Iubesc categoria „Stil Responsabil” de pe blogul ei, gabiurda.ro. Acolo găseşti sfaturi despre cum să îţi restilizezi anumite obiecte vestimentare pe care nu le-ai mai purtat demult, cum să îţi confecţionezi singură accesorii sau tipsuri de organizare a garderobei. Are chiar şi o categorie de stil masculin, ceea ce mi se pare foarte mişto. La urma urmei, orice femeie trebuie să ştie ce şi cum să aleagă pentru bărbatul din viața ei. Şi tot ea organizeaza minunatele Yard Sale-uri, unde poţi găsi o grămadă de comori la preţuri nu foarte mari.

2. A doua categorie de gagici pe care le urmăresc este reprezentată de bloggerițe. Prima pe care v-o prezit este Andreea Balaban. Scrie pe Thrill of the Heel, are şi un vlog care mă destresează, şi chiar distrează, de fiecare dată când intru pe Youtube. Are un stil care te atrage, e pasionată de vintage şi oferă destul de multe tips&tricks cu privire la locuri unde poţi găsi antichităţi. E genul ăla de femeie super funny, mereu cu zâmbetul pe buze şi n-are cum să nu îţi fie drag să o urmăreşti.

A doua bloggeriță este Larisa Duță. Este din Cluj si scrie pe larisa-duta.ro. Ce mă atrage în mod special la ea este faptul că scrie despre produse cosmetice organice şi, cum de ceva vreme am devenit din ce în ce mai interesată de această categorie de produse, blogul ei a devenit recent o sursă de informare pentru mine. Are un stil simplu, frumos de a scrie la obiect.

A treia bloggeriță despre care vreau să vă spun este Ana Tatucu, care scrie pe beautybarometer.com. Pe lângă faptul că este prima bloggeriţa cu care am intrat în contact, pe când aveam numa’ vreo câteva luni de blogging, am apreciat extrem de mult că m-a tratat foarte frumos şi amabil şi chiar mi-a dat curajul să continui cu beauty blogging-ul. O urmăresc pentru că scrie sincer şi obiectiv, e o femeie foarte sigură pe ea. Apreciez foarte mult că este dispusă să ajute bloggerite la început de drum, ceea ce se întâmplă rar pe la noi. Dacă dați un search pe blogul ei, veți găsi câteva articole scrise special pentru bloggerițele micuțe.

 

Social Media si Marketing online

9cf9ae5784c5da13453085fdbfbd2d8b

Nu numai pentru că studiez acest domeniu şi urmează să fac şi un master exact pe această zonă, dar bloggeriţă fiind, e musai să fiu la curent cu ce mai e la modă, ce mai apare nou şi cum pot să îmi optimizez comunicarea şi activităţile în online. Am început să merg la conferinţe de social media şi marketing online încă din primul an de facultate, motiv pentru care am ajuns să cunosc oamenii care au ceva de spus pe acolo.

Cristi Manafu este modelul meu, clar, în ceea ce priveşte organizarea de evenimente, dincolo de ceea ce ştie el pe social media, digital, online etc. Conferinţele lui sunt cele la care merg cu cel mai mare drag, mereu plec de acolo cu multe notiţe, dar şi cu relaţii noi, căci pauzele de cafea sunt momentul prielnic de networking. Revenind, însă, la subiectul articolului, pe blogul său, manafu.ro, găsiți cele mai noi informații din domenii precum: mobile, gadgets, innovation, marketing și social media.

Alexandru Negrea, un fel de guru pentru social media, este, cu siguranţă, un fel de guru şi pentru mine. L-am cunoscut la conferinţele lui Manafu şi, de atunci, îl urmăresc constant. Are un stil specific în care explică lucrurile, nu ai cum să nu înţelegi şi chiar e la curent cu tot ce mişcă în online. Scrie pe alexandrunegrea.ro şi, dacă eşti blogger/lucrezi pe social media, vezi că are nişte cursuri de care am auzit numai de bine, iar dacă eşti companie micuţă, la început de drum, tot el oferă şi consultanţă.

Oameni pe care îi admir sunt foarte mulţi, însă pe cei menţionaţi mai sus îi urmăresc chiar constant şi mi-am păstrat interesul pentru postările lor mai bine de doi ani. Cu siguranţă, am încredere că voi mai avea de citit de la şi despre ei. Pe parcurs, probabil voi mai actualiza lista, iar dacă aveţi recomandări de oameni faini pe domeniile mai sus menţionate, puteţi să îmi daţi de ştire în comentarii.

Kisses & Hugs

 

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights