Skip to main content

De când am un job permanent, adică de mai bine de jumătate de an, am început să percep weekend-urile total diferit faţă de cum o făceam înainte. Chiar dacă nici acum nu mă pot plânge de existenţa unei rutine pentru că de foarte puţine ori o zi seamănă cu cealaltă, există totuşi obiceiul de a veni la birou zilnic. Şi asta face ca în cele două zile libere de la sfârşit de săptămână să nu ştiu ce să fac mai repede. Să lenevesc, să citesc, să văd filme, să ies în parc, să fac sport, să scriu articole, să îmi vizitez prietenii sau familia? Ce să fac mai repede?

Totuşi, am început, cu paşi mici, să implementez nişte obiceiuri care cred eu că mă vor ajuta foarte mult pe termen lung. Şi pentru că am prins puuuuuutin timp liber la birou, o să vi le povestesc în continuare.

1.Scriu pe hârtie (sau pe tabletă sau pe laptop) tot ceea ce vreau să fac în săptămâna ce vine. Pe mine mă ajută să îmi limpezesc gândurile şi să mă pot bucura de weekend pentru că mi-am stabilit foarte clar priorităţile. Fac asta, de obicei, sâmbătă dimineaţă, la cafea.

activitati de weekend

2.Fac curăţenie în laptop. De-a lungul săptămânii se adună poze, documente, drafturi, prezentări, iar laptopul e un haos total. Organizându-le pe foldere te ajută şi pe tine să lucrezi mai sistematizat.

3.În cazul meu, îmi fac şi un plan de postări pe blog. E greu, e adevărat, pentru că îmi ia foarte mult timp, de la fotografiatul produselor până la editarea fotografiilor, scrierea articolelor etc. Încă sunt la nivelul de frustrare că nu îmi iese, dar promit că nu renunţ.

activitati de weekend

4.FAC CURĂŢENIE! OMG, trebuia să o pun pe locul 1. 3 din 5 zile pe săptămână ajung acasă după orele 21:00-22:00. La finalul săptămânii, bijuteriile sunt aruncate pe ici, pe colo, cosmeticele sunt prin toată casa, iar de haine nu mai zic nimic. De asemenea, schimb lenjeria de pat şi o parfumez cu lavandă. Toate astea se întâmplă tot în ziua de sâmbătă. Hmmmm ❤❤❤

5.Câteodată (trebuie să recunosc că nici asta nu îmi iese mereu) încerc să îmi fac un plan al ţinutelor pe care le voi purta în săptămâna care vine. De obicei fac asta atunci când ştiu ce evenimente/conferinţe urmează să am şi mă simt mai confortabil dacă îmi fac un plan măcar mintal.

activitati de weekend

 

La voi cum sunt weekend-urile? Aveti ceva de adăugat la lista mea? Kisses

2 Comments

  • Ia uite cine e organizată!
    Nu am nimic de adăugat la minunata ta listă, însă am să-ți urmez sfatul, chiar simt nevoia să mă organizez mai bine și să-mi stabilesc foarte clar prioritățile.
    Succes în continuare. Te pup și weekend liniștit.

    • cristiacornea spune:

      Sau cel putin incearca! :))

      Pe mine chiar ma ajuta sa fac treburile astea in weekend-uri!

      Te pup, succes si tie in tot ce iti propui!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights