5 esențiale pentru un look elegant

5 esențiale pentru un look elegant

Trendurile se schimbă, la fel şi gusturile noastre. În funcţie de vârstă, de perioadele vieţii, de diferite tendinţe, suntem într-o continuă schimbare. Există, însă, şi anumite lucruri, esenţiale numite de mine mai sus, care rămân constante şi care transformă un look banal într-un look elegant şi fresh. Sunt lucruri care nu necesită investiţie mare şi sunt, din punctul meu de vedere, nemuritoare.

1.Rujul roșu

E adevărat că rujul roşu este îndrăzneţ şi nu multe femei se simt confortabil purtându-l, însă este marca eleganţei şi, mai ales dacă nu eşti un master într-ale make-up-ului, îţi poate schimba total chipul. E cazul să renunţăm la ideile că se întinde rujul, că e greu de întreţinut pe buze s.a.m.d. Avem foarte multe exemple de produse foarte bune la un preţ mic şi există şi numeroase trucuri de a păstra rujul intact cât mai mult timp (hai că am o nouă idee de articol).

look elegant look elegant

2. Eyeliner + mascara

Dincolo de orice make-up elaborat, consider că este cel mai important să îţi conturezi ochii. Cea mai simplă modalitate prin care poţi face asta este prin combinaţia eyeliner şi mascara. Aş adăuga că e mai safe ca ambele să fie waterproof şi în cea mai intensă nuanţă de negru.

look elegant

look elegant

3. High Heels

Ştiţi vorba aia „keep your heels, head and standars high”? Oh, cât adevăr într-o singură replică! Atitudinea poate schimba întreagă ţinută, iar dacă nu ştii ce încălţări cu toc să îţi cumperi pentru a le putea asorta la orice, sfatul meu este să investeşti într-o pereche nude de primăvară/vară şi într-o pereche neagră de toamnă/iarnă. La modă acum sunt stiletto şi îmi plac la nebunie, însă nu e o regulă. De reţinut, însă, că pantofii fără platformă sunt mai eleganţi.

look elegant

4. Etolă

Nu am conştientizat importanţa ei până în momentul în care am fost nevoită să merg la o gală, într-o rochie super pompoasă, de tip sirenă. Cel mai mult mi-a luat să aleg o haină pe care să o pot pune pe deasupra, evenimentul având loc în luna ianuarie. Trebuie să recunosc că nimic nu se potrivea, deşi afară nu era foarte, foarte frig. Am ales într-un final o haină cu guler de blană, dar nu a fost nici aceea cea mai inspirată alegere. So, etola e un must pentru orice tip de eveniment la care se impune o ţinută elegantă. Aveţi grijă, puteţi găsi şi din blană artificială, care poate arăta extrem de bine.

  • Pe timp de primăvară, o poți înlocui lejer cu un șal într-o culoare neutră și dintr-un material mai prețios.

look elegant

5. Geantă de seară într-o culoare metalică

Dacă tot ceea ce am scris mai sus sunt alegeri clasice, în cazul genţii am îndrăznit puţin şi am mers pe culorile metalice. La urma urmei, nu spune nimeni că trebuie să fii atât de cuminte în crearea ţinutei de seară. Ba chiar aş recomanda să existe mereu un element cheie care să iasă în evidenţă. Eu m-am gândit la un clutch sau geantă plic în culori metalice pentru că pot fi purtate apoi şi în situaţii mai puţin fastuoase.

look elegant

Ei bine, ce ziceți de recomandările mele? Ați avea ceva de adăugat la listă? Vă pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *