Skip to main content

Intri pe Google, dai un search după cuvântul-cheie ScentSee, intri pe site-ul cu acelaşi nume şi începi să cauţi parfumul potrivit pentru tine. Înainte să faci asta, te vei întreba ce reprezintă acest ScentSee. Ei bine, este o platformă gândită în aşa fel încât să îţi dea o mână de ajutor în alegerea unui nou parfum, în funcţie de alte preferințe sau în funcţie de stilul de viaţă. Partea mişto e că funcţionează atât pentru parfumurile de femei, cât şi pentru cele bărbăteşti, aşa încât dacă vrei să cumperi un cadou şi nu îi cunoşti alegerile în materie de esenţe, poate reuşeşti să găseşti ceva potrivit în funcţie de alte lucruri pe care le cunoşti despre el.

scentsee

Dacă mergi pe ideea de alte preferinţe, trebuie să introduci maximum 4 parfumuri care îţi plac, iar pe baza lor, vei primi recomandări de parfumuri noi care au fie ingrediente asemănătoare, fie au notele de vârf identice şi tot aşa.

Din punctul meu de vedere, partea cea mai interesantă este atunci când alegi opţiunea în funcţie de stilul de viaţă. Asta presupune un mic test cu privire la ceea ce te caracterizează pe tine. Te întreabă ce tip de flori îţi plac, dacă eşti fumătoare sau nu şi ce tipuri de vacanţe îţi plac. După ce termini testul format din 17 întrebări, vei primi din nou recomandări de parfumuri. Eu aş face testul acesta de mai multe ori, pentru că recomandările sunt diferite în funcţie de bugetul pe care îl alegi, de momentul în care vrei să porţi parfumul respectiv şi mulţi alţi factori.

scentsee

După ce ai ales parfumul potrivit, platforma îţi pune la dispoziţie şi informaţii despre ingrediente, variante de magazine din care poţi cumpăra parfumul respectiv (în principiu, sunt cam 3 variante: Aoro.ro, Strawberry şi Parfumexpress) şi preţurile în funcţie de cantitate.

Bun, acum că ai citit despre ce e vorba şi sper că ai şi testat măcar de curiozitate ce am scris mai sus, poate că te întrebi cum poţi asocia parfumul cu o culoare, de exemplu. Aici e vorba despre un proces mai complex legat de sinestezie, asocierea simţurilor, iar la baza testului stau principiile şi clasificarea notelor aromatice după Michael Edwards, expert şi erudit în arta aromelor şi esenţelor.

scentsee

So? Cum vi se pare această idee? Utilă, nu-i așa?

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights