Putem să purtăm machiaj la plajă? Hai să încercăm!

Putem să purtăm machiaj la plajă? Hai să încercăm!

Am prietene care mi-au spus vor să poarte machiaj la plajă şi m-au întrebat dacă ăsta e un lucru de condamnat. Iniţial, nu am ştiut ce să răspund. La urma urmei, nu-s nici make-up artist profesionist, nici medic dermatolog. Sunt doar un om care testează des tot soiul de produse şi care are acces la mai multe informaţii faţă de o fată obişnuită.

Am stat şi m-am gândit la acest aspect şi cred că am ajuns la un consens pentru persoanele care nu se simt confortabil fără a se machia. Mai mult decât atât, am îmbinat utilul cu plăcutul şi am găsit şi soluţii pentru protecţia UV. Am detaliat mai jos ce şi cum.

1. Produse pentru ten

Înainte de toate, recomand aplicarea unei creme cu spf. După ce crema pătrunde în piele, mi se pare cel mai potrivit să foloseşti un cc cream în nuanţa tenului tău, pentru uniformizare şi o acoperire medie a petelor, coşurilor sau cearcănelor. Nu se va întinde, nu se vor forma pete/dungi de la apă şi nu se formează nici o peliculă atât de groasă împotriva razelor soarelui, precum se întâmplă în cazul fondului de ten. Deci, nu îţi face griji! Te poţi bronza fără probleme!

3

2. Produse pentru buze

Nu mi se pare o idee bună să foloseşti un ruj într-o nuanţă puternică. Un ruj îţi va usca, oricum, buzele şi vei arăta penibil la plajă cu buzele mov sau roşii. Nu suntem în filme şi nici la un eveniment special pe marginea piscinei. Suntem la mare/ştrand, unde ne arde soarele, transpirăm, ne bălăcim în apă şi cam atât. Prin urmare, recomandarea mea este un balsam de buze cu spf puternic şi cu puţină culoare sau sidef, dacă ţii neapărat să îţi colorezi puţin buzele.

machiaj la plaja

3. Produse pentru ochi

Aici trebuie să recunosc că nici eu nu pot sta fără mascara pe gene. Mi se pare trucul ideal când nu am dormit suficient şi, de asemenea, mi se pare că îmi schimbă complet chipul şi privirea. Evident, la mare fiind, se recomandă mascara waterproof. Pentru un plus de nonconformism, poţi opta pentru mascara mov sau albastră.

machiaj la plaja

Din punctul meu de vedere, cam ăsta ar fi maximul de machiaj pe care eu, personal, l-aş accepta pe plajă. Mie îmi place să mă simt confortabil şi să nu stau cu grija şi oglinda după mine în apă. Dar confortul este relativ, aşa că sunt curioasă care este şi părerea voastră cu privire la acest subiect.

Va pup şi bălăceala plăcută!

2 Replies to “Putem să purtăm machiaj la plajă? Hai să încercăm!”

  1. Am intrat de curiozitate pe link-ul postat de tine pe Facebook. Voiam să văd ce ai recomanda tu pentru plajă în ceea ce privește machiajul. Și da, îmi place articolul! 😀 Fix aceleași produse aș recomanda și eu (ca tip, nu neapărat ca brand). Bravo! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: