Skip to main content

De când am blogul, am citit constant materiale de marketing, PR, modalităţi de networking şi cum să îţi păstrezi relaţiile cât mai plăcute şi de durată. Căci avem nevoie de ele întotdeauna. Sigur v-aţi lovit măcar o dată de o situaţie de genul „cineva care ştie pe cineva care, la rândul lui, mai ştie pe cineva”. Şi de cele mai multe ori, fix aceste relaţii te-au scos de la ananghie.

De aceea, din punctul meu de vedere, este extrem de important să le arăţi oamenilor cu care ai lucrat de-a lungul anului că te gândeşti la ei chiar şi în perioada sărbătorilor, când toată lumea îşi îndreaptă atenţia către familie. Cum? Foooooarte simplu! Christmas Cards pe e-mail. Date cât mai devreme posibil pentru că mulţi îşi iau vacanţă mult mai devreme decât ne imaginăm şi atunci s-ar putea să îţi citească felicitarea în 2017. Cred eu că perioada optimă e undeva în 21-22 decembrie, deşi s-ar putea totuşi să te loveşti chiar şi atunci de e-mailuri robotice care te anunţă că destinatarul este în vacanţă.

În câteva cuvinte, va voi povesti cum procedez eu. E ceva muncă la mijloc, dar în jumătate de zi te asigur că termini tot. Bineînţeles, depinde şi în ce domeniu lucrezi şi cu câţi oameni lucrezi, aşa că îţi voi vorbi din postura de blogger şi om de marketing.

În primul rând, fac o felicitare personalizată. Ce înseamnă personalizată? Un text şi probabil nişte elemente definitorii pentru relaţia mea cu omul căruia îi fac urarea.

În al dolea rând, felicitarea trebuie însoţită de un text în corpul mailului. Nu foarte lung, dar, de asemenea, personalizat în funcţie de destinatar.

În al treilea rând, nu pun felicitarea ca ataşament la mail, ci o încarc direct în corpul mailului, ca să poată vizualizată direct la deschidere. Vezi că ai acolo jos, a patra căsuţa de lângă Send, opţiunea de a insera fotografia.

Şi gata! Asta a fost tot. Pare simplu, I know! Şi este simplu! Numai că trebuie să te înarmezi cu răbdare dacă nu ai deja un mailing list făcut şi trebuie să stai să cauţi prin mailuri, să pui pe categorii şi să alegi urarea cea mai potrivită pentru fiecare.

Şi ca să îţi usurez puţin munca, ţi-am făcut câteva modele de felicitări pe care îţi dau voie să le preiei cu copy paste, dacă îţi plac. Ho ho ho!

christmas cards

christmas cards christmas cards christmas cards christmas cards christmas cards christmas cards christmas cards

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights