Skip to main content

Sunt sigură că ţi s-a întâmplat şi ţie să ai cel puţin o zi din aia în care niciun prieten nu îţi răspunde la telefon, fiecare e ocupat cu câte ceva şi te trezeşti că ai o zi liberă doooooar pentru tine. Şi deşi întotdeauna tânjim după o astfel de zi, atunci când o primim for real, nu prea ştim ce să facem cu ea.

Dacă mai eşti şi workaholic şi ţi se pare dubios să ai câteva ore libere, nu o zi întreagă liberă, s-ar putea să ai nevoie de nişte ponturi despre cum să îmbini utilul cu plăcutul.

Aşa că m-am gândit să îţi povestesc ce fac eu când am o astfel de zi şi cum reuşesc să mă bucur de ea singură-singurică.

1. În primul rând, scriu.

Nu neapărat pentru blog, ci pentru suflet. Am în laptop, dar şi pe diverse agende, tot felul de documente în care scriu ce simt, ce mi s-a întâmplat lately, pentru ce sunt recunoscătoare în ultima perioadă, ce vise şi planuri am. Le pun toate „pe hârtie” şi simt, cumva, că în felul acesta fac curăţenie în gânduri.

all by yourself

2. Colorez sau mă ocup de bullet journaling.

Nu ştiu cât de familiarizat ești cu acest concept. În România nu e foarte, foarte dezvoltat. Este o formă de artă, dacă vrei, şi presupune să te organizezi cu ajutorul unei agende create totalmente de tine. Fie că desenezi ceva mai artistic sau mai grafic, de la topicuri, numerotarea paginilor, bullet points şi orice altceva consideri că ai nevoie pentru un to do list – toate trebuie făcute cu mânuţa ta. De ce m-am lăsat prinsă în acest curent? Pentru că e un mod de a deveni şi mai eficientă, dar e şi o formă de mindfulness pentru că mă relaxează foarte tare să desenez şi să gândesc structura fiecărei pagini. În afară sunt extrem de multe bloguri şi vloguri care vorbesc despre asta, iar în România abia s-a deschis un grup pe Facebook cu fetele pasionate de bullet journaling. Dacă ţi-am stârnit interesul, poți accesa grupul aici.

Poate am să fac şi un articol separat despre asta, să îţi arăt ce am făcut eu până acum şi să îţi povestesc despre cum poţi începe şi tu, ce instrumente ai nevoie şi despre câteva tehnici de bază.

bullet journaling

3. Citesc.

Dar nu orice şi nu oricum. Nu prea mai sunt into fiction, ci mai degrabă cărţi de specialitate pe anumite domenii care mă interesează. Îmi iau notiţe, pun tot felul de semne la paginile cu paragrafe care mi se par utile şi interesante şi la care vreau să revin. De asemenea, am tot ales să citesc memorii şi biografii şi să extrag câteva idei de how to de la oamenii de succes cu care am simţit că rezonez pe alocuri. Acum abia aştept să îmi ajungă comanda de la Libris.ro. Mi-am luat „Lecții de magie – cum să îți cultivi creativitatea”. Este scrisă de una dintre autoarele mele favorite, Elizabeth Gilbert.

Bine, fie. Ca să nu trișez, recunosc că mai citesc, din când în când, cărţi ecranizate. E o pasiunea a mea să văd filmul și să citesc cartea și să fac comparaţii între cele două.

New week, new book. Hai s-o terminam si pe asta pana in weekend. #reading #bookwarm #booklover

A photo posted by Cristia Cornea (@ccristiagram) on

4. Fac o cafea și stau pe Pinterest.

Ca să fiu sinceră, asta fac în fiecare dimineaţă, dar mai ales în zilele mele libere. Iubesc cafeaua şi toţi cei care mă urmăresc au sesizat asta, cel mai probabil. În zilele libere, o prepar cu mult lapte şi cacao, într-o cană imensă, ca să o pot bea all day long. Apoi, mă pun comod pe capanea şi nu fac decât să dau scroll 1/2 ore pe Pinterest. De ce? Mă inspiră! Mă uit la outfituri, mă uit la dormitoare micuţe şi frumos decorate (ceea ce m-a ajutat să îmi decorez camera de 2/3), mă inspir pentru bullet journal, îmi vin idei de articole pentru blog, găsesc tot felul de citate pe care mi le pun pe moodboard etc.

IMGL4297copy

5. Fac curățenie.

Nu strâmba din nas, nu mă apuc să curăţ geamuri or something. Încep şi organizez şifonierul, mereu descopăr câteva haine pe care nu le-am mai purtat de multă vreme şi deja am în cap outfiturile pentru următoarele zile. Îmi fac ordine printre produsele de make-up, mai găsesc câteva de aruncat că-s expirate, decid să mai dau câteva cadou căci e clar că nu le voi folosi. Apoi trec la bijuterii – aici nu prea am ce să fac decât să le admir, că-s my guilty pleasure şi nu se atinge nimeni de ele.

6. It’s pampeeeeer time. 

Este momentul prielnic pentru măștile de față și de păr. Le aplic și apoi mă pot ocupa de chestiunile despre care v-am povestit mai sus.

Pentru față folosesc argila albă, pentru ten uscat. Mi-am comandat juma’ de kg de pe Elemental.ro. V-am povestit despre asta aici. O prepar rapid cu apă, deşi există şi alte reţete mai complexe. Din când în când, mai testez şi alte măşti primite cadou sau cumpărate de mine din curiozitate.

Pentru păr, folosesc acum crema de la Vivanatura cu petrol. Mi-am cumpărat-o de la Plafar, dar sigur se găseşte şi la DM. O aplic înainte să mă spăl pe cap, o las să acţioneze jumătate de oră şi apoi curăţ părul. Fac asta aproape săptămânal, nu mai des pentru că mi-e teamă să nu se amplifice secreţia de sebum.

Acum, dacă vrei 15-20 de minute de relaxare totală, poţi aplica măştile şi poţi medita în timpul ăsta sau poţi asculta melodiile favorite. O idee bună este să aprinzi o lumânare, eventual cu lavandă sau vanilie. Şi poţi tranforma totul în mică ta oază de relaxare.

#pampertime #facemask #tissuemask #hydratingmask

A photo posted by Cristia Cornea (@ccristiagram) on

nu sunt chinuita, e doar o masca de fata hidratanta. #homespa #spaday #chillnight

A photo posted by Cristia Cornea (@ccristiagram) on

 

7. E momentul să te aprovizionezi. 

Câteodată, a merge la cumpărături (nu de haine, obvously) e destul de enervant. De cele mai multe ori, nimeresc în orele de vârf, e aglomeraţie, cozile sunt interminabile. Horror! Dacă am o zi liberă, folosesc dimineaţa pentru a merge la supermarket şi a mă aproviziona cu cele necesare. Dacă eşti norocos şi locuieşti în apropierea unei pieţe, dă-mi voie să te invidiez. Adaugi pe lista ta cumpărături şi un buchet mare de flori de câmp sau ce mai găsesc oamenii prin grădinile lor şi te asigur că ţi se va îmbunătăţi starea imediat.

#goodmorning #fallflowers #autumnflowerd #saturdaymorning #lazymiorming

A photo posted by Cristia Cornea (@ccristiagram) on

Sunday Chillday with my folks ???????? #sundaymorning

A photo posted by Cristia Cornea (@ccristiagram) on

Iar ceea ce nu am făcut până acum, dar e pe bucket list for sure, este să petrec o zi întreagă vizitând muzeele şi galeriile de artă din Bucureşti (o parte din ele, evident) all by myself. Fără nicio companie. Doar eu şi muzica din căşti.

Ce zici? Parcă nu e aşa rău să ai nişte momente libere, fără work, fără prieteni. Dacă ai nişte idei în plus, be kind and share! Te pup!

16 Comments

  • Loredana spune:

    Foarte misto ideile tale! Sa stii ca si eu am zile de genul asta….si suntem asa ciudati…vrem sa fim noi insine, sa ne rasfatam, sa ne relaxam, sa mai punem la cale diverse, iar cand avem o zi libera, nu ne vin idei :))))
    Eu am zis ca vreau sa fac o agenda pentru nunta….cu tot felul de idei, propuneri, etc., dar inca nu m-am apucat de ea…nu am timp si incep sa intru putin cate putin in febra pregatirilor.
    De asemenea, am in minte cateva proiecte de genul DIY, desi nu m-a pasionat niciodata, ma bucur totusi ca imi doresc sa fac ceva in privinta asta. Sper sa si reusesc sa le pun in practica! 🙂

    • cristiacornea spune:

      If you need help cu organizarea pentru nunta, da-mi de stire. E si asta o pasiunea a mea. 😀

      Sustin ideea cu proiectele de DIY, e o varianta buna de activitate productiva si relaxanta.

  • Antoaneta spune:

    Eu nu pot spune ca am zile in care sa ma ocup strict de mine, dar in ultima perioada am invatat sa imi acord mai multa atentie si sa ma ocup de aspecte care tin strict de mine si de bucuriile mici pe care viata mi se poate oferi.
    Dar…ceea ce faci tu, fac si eu. Ador sa citesc ori sa scriu pentru ca ma relaxeaza enorm si simt ca ma pot descarca de energia acumulata.
    Nu imi place sa dau scroll pe retelele de socializare pentru ca mi se par obositoare (parerea mea nu trebuie sa coincida cu a altcuiva 😉 ).
    La cumparaturi nu suport sa merg, dar, daca nu am incotro, prefer sa ma sacrific dimineata cand e liber.

  • Ce idei faine! Poate voi incerca sa imi pun si eu pe foaie cum arata o zi de relaxare pentru mine!

  • Alexa spune:

    Ce articol frumos! Imi plac la nebunie pozele tale de pe Instagram …ti-am dat follow acum 😛 Imi plac mult si ideile tale de a ptrece un timp de calitate doar tu cu tine! <3 Pupicei! :*

  • Sibel spune:

    Foarte rar am parte de astfel de zile, pentru mine. Dar imi place sa vad un film sau sa sa citesc si ma rasfat cu o inghetata…ca sunt foooarte pofticioasa.

  • ella spune:

    Ador sa petrec timp cu mine, si in mare parte cam asta fac si eu.

  • Ioana A. spune:

    Nu știu dacă ți-am zis până acum, dar m-am apucat și eu de curând de un bullet journal și efectiv sunt obsedatăăăă :))

  • Bianca Ionel spune:

    Ce frumos ai împărtășit dintr-o zi a ta. Multe le fac și eu, cum sunt scrisul, bullet journal, cititul, masca pentru ten sau păr… relaxare să fie. Eu chiar mă bucur enorm de momentele mele de singurătate și uneori meditez foarte mult.

  • RalucaT spune:

    Foarte frumos scris. E bun de pastrat acest articol pt acele momente cand nu stii ce sa mai faci, atunci cand esti liber.

  • Nico spune:

    Si eu iubesc zilele in care n-am un program anume legat de job sau de familie. Imi place sa stau singura, sa merg intr-o cafenea, sa citesc o revista. Uneori mai fac si lucruri din cele pe care le-ai enumerat si tu: o masca de fata, putina curatenie sau citesc. Si mai fac un lucru…dorm sa ma satur! Sau dau o tura prin librarii si imi mai cumpar cate o carte noua!

  • Iulia spune:

    M-am blocat pe Bullet Journal. Îmi fac și eu! 😀 Văzusem pe tumblr o grăăămadă de idei mișto legat de asta dar nu mă gândisem că e un „fenomen” 😀

  • In timpul liber de obicei citesc, ma uit la un film sau ma plimb prin oras. Deoarece zilele astea a fost canicula mare, mi-am mutat sediul pe balcon unde mai adie vantul si activitatea principala a fost cititul si visatul la vacanta.

  • adndefemeie spune:

    Interesante sfaturi <3 Unele chiar le aplic si eu!

  • Muuuuulțumesc!!! GOD am tot căutat postări de genul și să fie mai pe înțelesul meu, ca să mă pot organiza, să reușesc să-mi fac un program, dar până acum nu am găsit nimic potrivit pentru mine.
    N-ai idee cât de mult m-ai ajutat!!!

    MULȚUMESC!!!

  • Simona spune:

    Daaa. Ce-mi place uneori sa petrec timp singura.
    As mai adauga pe lista si dansat de nebuna prin casa :).

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights