Skip to main content

Welcome back to Cristia’s List – un loc unde îţi povestesc despre diverse lucruri pe care le-am încercat, ce cărţi am mai citit, ce filme am mai văzut, pe unde mi-am băut cafeaua zilele astea şi tot aşa…

Deşi mi se întâmplă multe chestii lately, am încercat să fac o selecţie a ceea ce vă recomand din suflet.

 

To read

cristia's list

Dan Lungu – Cum să uiţi o femeie

De ce? E un roman de dragoste, dar nu siropos. Urmăreşte povestea unui tip care încearcă să uite femeia care l-a părăsit. Cum face asta nu o să îţi dezvălui, însă. Îţi spun doar că e şi puţin psihologic şi este interesant de văzut şi suferinţa din perspectiva bărbatului – ce strategii aplică el ca să o uite pe Marga, căci aşa o cheamă pe ea. Se îmbină frumos şi cu câteva concepţii despre credinţă şi Dumnezeu, iar finalul e un soi de happy end, dar puţin, puţin diferit faţă cum eram obişnuită.

Îţi recomand dacă vrei să încerci şi o scriitură puţin diferită. O poţi găsi pe Libris.ro, cu reducere de 20%, la pretul de 15 lei.

 

To attendcristia's list

Un eveniment foooooarte fain se întâmplă luna aceasta şi se cheamă „Harta senzorială a Bucureştiului”. Şi este cel de-al doilea sezon, după primul care a fost un real succes.

Care-i povestea? O să încerc să rezum în câteva cuvinte. Vorbim despre tururi ghidate, cu o anumită tematică. Anul trecut s-au vizitat cartierele Evreiesc şi Dorobanţi, cu casele Bacovia, Muşatescu, Pop-Sturza şi Bercovici. Anul acesta se continuă cu cartierele Armenesc şi Cotroceni, unde te vei putea bucura de casele locuite cândva de scriitori pe care cu toţii i-am studiat în şcoală, dar vei avea ocazia să vezi cum erau în viaţa de zi cu zi, vei vizita un loc de care se leagă strâns istoria presei româneşti şi vei cunoaşte avatarurile a patru vechi familii nobile româneşti prin vocea urmaşului lor contemporan cu noi.

Tururile Harta senzorială a Bucureștiului # 2 vor avea loc în zilele de 2,3,4,5, respectiv 15,16,18 și 19 martie, cu începere de la ora 19.00. Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe  http://hartasenzoriala.com/tururi/  sau prin email la adresa povesti@hartasenzoriala.com. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.

See ya there!

Coffee Timecristia's list

Well, fiind în căutare constantă de noi locuri unde să beau cafea, unde să mă simt bine şi unde, eventual, să pot şi lucra în linişte… Ei bine, am descoperit Artichocke Coffee Shop.

Se află pe Calea Victoriei, nr. 45. Este chiar lângă librăria Humanitas Kretzulescu, vis a vis de Biserica Kretzulescu.

E un loc minimalist (for real) şi liniştit. E o lumină extraordinar de bună acolo şi e un vibe foarte fain. Cafeaua… Oh my God. Este delicioasă, fină, cu un gust puternic şi aromat. Îţi recomand să mergi să o încerci.

P.S. Nici preţurile nu-s mari. Iar în curând, vor avea mic dejun. Cel puţin, aşa mi-au promis când i-am vizitat.

To eat

cristia's list cristia's list

După o noapte de sâmbătă destul de agitată, m-am trezit cu o poftă nebună de omletă, numai că era ceasul 14:00, într-o zi de duminică.

Mi-am sunat buna prietenă, Eliza, şi am hotărât împreună să mergem la Lente (Praporgescu). Mai fusesem la o întâlnire acolo, dar nu apucasem să analizez suficient locul. Plus că e şi aproape de casă.

Odată ajunse, mi-am dat seama că oamenii au mic dejun în meniu all day long (probabil pentru lene şi mahmureală), aşa că mi-am comandat ceea ce se numeşte Mic dejun Rennes şi este compus din clătite cu două oua, bacon, gouda (un soi de brânză), cartof, brânză telemea, ceapă verde, pătrunjel şi salată asortată. În meniu e inclus, la alegere, cafea, ceai sau suc proaspăt. Cred că poţi ghici ce am ales eu, hihi. A fost D.E.L.I.C.I.O.S. Şi m-a costat 29 lei.

P.S. Decorul e super cute, puţin inspirat din perioada interbelică. Au multe cărţi şi chiar o maşină de scris. So cuuuuute!

To listen

Postmodern Jukebox

So, asta e lista de săptămâna aceasta! Sper să le găseşti interesante! Kisses!

 

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights