Skip to main content

Se face cam o lună de când mă trezesc în fiecare zi la 6:00. În mare, acest nou stil de viaţă se datorează celor 2 joburi pe care le am în momentul de faţă şi pe care mi le-am asumat, deşi nu îmi imaginam că va fi aşa dificil. Când mi-am dat seama în ce situaţie mă aflu, am fost nevoită să îmi ajustez stilul de viaţă, orele de lucru vs orele de relaxare, şi iată-mă, după o lună, zâmbind la gândul că mă voi trezi la 6:00 în fiecare zi.

Ştiu că primul gând care îţi trece prin minte acum e că blufez şi că nu am cum să fiu atât de happy că mă trezesc dimineaţă devreme. Dar când ajungi la finalul zilei şi îţi dai seama câte ai bifat pe lista ta – job related, blog & vlog şi personal – abia atunci vezi utilitatea.


 

Inainte de toate, insa, ai nevoie de motiv. De ce vrei sa te trezesti dimineata devreme? Doar pentru ca ti s-a spus ca e misto asa, ca oamenii de succes fac asta? Atunci nu vei reusi. Daca nu vine dintr-o nevoie reala, nu ai de ce sa o faci. Dar hai sa iti povestesc ce am invatat eu in aceasta luna.

 

1. Ideea de snooze dispare din mintea ta!

Primele zile vor fi grele. Corpul tău va refuza la început, dar trebuie să ai ambiţie şi să nu apeşi snooze. Odată ce faci asta, you’re doomed. Atunci când sună alarma, dechizi ochii larg, tragi o înjurătură şi mergi la baie să îţi arunci nişte apă rece pe faţă. Deschizi fereastra larg şi laşi aerul rece al dimineţii să intre în cameră. Evident, renunţi la tot ce înseamnă jaluzele şi alte artificii care ar putea împiedica lumina naturală să între în camera.

Alt truc ar fi să pui telefonul cât mai departe de pat, ca să fii nevoit să te ridici pentru a opri alarma.

 

2. Te hidratezi imediat.

Primul instinct la mine a fost să îmbrăţişez espressorul de cafea. Wrong! Întâi beau un pahar cu apă, apoi mănânc ceva (nu e întotdeauna un mic dejun elaborat – poate fi o banană, pot fi migdale) şi abia după îmi fac o cafea.

 

3. 15 minute las telefonul deoparte.

De asemenea, un alt instict era să pun mâna pe telefon şi să verific chestii – reţele sociale, mail, apeluri etc. Din nou, wrong! Mi se pare o porcărie să serveşti creierului tău, încă de la prima oră, toate c*caturile. Cum reuşesc să NU verific? Ei bine, îmi opresc netul peste noapte, ca să nu mă trezesc dimineaţă cu 100 de notificări pe ecranul telefonului, care să mă dispere. Telefonul meu este clean dimineaţa, iar eu sunt mai relaxată. Poţi folosi astea 15 minute ca mine – bag muzică, fac patul, îmi pun haine mai de doamne-ajută, fac set-up-ul pentru work şi mă aşez la birou.

În momentul asta, creierul meu este deja trezit totalmente şi pot să intru în mood-ul de work. Toate cele de mai sus nu durează mai mult de 30 de minute.

 

4. To do lists rulzzzzzz

Înainte să intru în panică pentru că am prea multe de făcut, deschid agenda şi verific to do list-ul, pe care întotdeauna mi-l fac cu o zi înainte, când sunt mult mai into work şi ştiu sigur ce am de făcut sau ce îmi rămâne restant şi e urgent.

Apoi am la dispoziţie 2 ore şi jumătate să fac task-urile asociate zilei respective pentru jobul meu remote. După asta, încă 30 de minute să mă îmbrac şi să mă pregătesc pentru birou şi am zbughit-o. Reuşesc să mă pregătesc în acest interval pentru că mă machiez foarte rar la birou, doar dacă am o întâlnire stabilită pentru acea zi sau ştiu că am un event after work. De obicei, mă gândesc la ţinută seara de dinainte, când mă bag în pat. Et voila!

Ai fi surprins, însă de multe ori chiar îmi rămân 10-15 minute libere şi le folosesc pentru a sta pe Pinterest sau a citi pe ici-colo ce mai apare interesant în domeniile care mă interesează.

 

Dar ce faci seara, înainte să adormi?

Mostly, adormi devreme. Da, mai vezi un serial, dar nu tot sezonul. Da, mai stai la bârfă 10 minute cu o prietenă, dar nu o oră. Poţi citi 30 de minute. Poţi să îţi faci o mască de faţă. Poţi să meditezi. Poţi doar să îţi îmbrăţişezi partenerul şi să asculţi ploaia (asta că tot ne bucurăm de vreme ploioasă zilele astea). Poţi să faci orice te relaxează şi îţi pregăteşte creierul pentru odihnă.

De asemenea, evit să beau cafea cu vreo 6 ore înainte de somn. La mine, cafeina îşi face efectul cu întârziere, aşa că beau până la max. 14:00-15:00.

Evident, sunt multe îmbunătăţiri de făcut. De exemplu, ar fi minunat dacă aş integra pe undeva şi 20 de minute de exerciţii fizice. Asta ar înseamna să fiu de-a dreptul ambiţioasă, dar e un obiectiv setat, aşa că who knows? Poate reuşesc până la urmă. 🙂

One Comment

  • Andrei Cenusa spune:

    Sună ca un plan articolul tău. Mă trezesc deseori dimineaţa chiar şi pe la 04:00, dar doar când am treabă multă, când îmi propun să mă trezesc la 6:00 doar pentru a avea mai mult timp în acea zi nu prea reuşesc.

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights