Skip to main content

Hey there,

Gândindu-mă despre ce ar trebui să mai scriu these days și stând la Bread & Spices, cu o cafea delicioasă în față, mi-am dat seama că ăsta este un moment hygge pentru mine. Și mi-am dat seama, de fapt, cât de mult am adoptat eu acest hyggelig way of thinking în ultimul an, așa încât e imperios să îți povestesc cum mi-a schimbat asta viața.

First of all, hygge este un termen danez și adună, cumva, în aceeași noțiune, ideea de confort, intimitate, bucuria lucrurilor simple si apropierea celor dragi ție – toate armonizate cu o cană de ceai/cafea/ciocolată fierbinte.

Hygge înseamnă, dincolo de un trend al ultimului an, simplitate, modestie și sentimentul de acasă.

O stare hygge se simte, dar se și obține, prin însușirea anumitor obiceiuri și prin adoptarea unei atitudini relaxate și mereu recunoscătoare pentru ceea ce se află în jurul nostru.

Cum obții hygge acasă

lumânări – te relaxează și miros bine. De asemenea, dacă alegi lumânările din soia, care sunt acum cele mai recomandate pentru interior, nu trebuie să îți faci griji pentru funingine și, în acelați timp, se ard mult, mult mai greu.

lumină ambientală – mi se pare ideal să ai în casă, pe lângă corpurile de iluminat clasice, și corpuri de iluminat ambiental, cu temperatura luminii mai scăzută și răspândită în toată camera. Eu am o veioză cu un abajur roșu, care imi oferă lumina ideală pentru a savura o cană de ceai la film sau a răsfoi reviste în liniște.

confort – multe perne + o pătură pufoasă și călduroasă =  fericire. De când e friguț afară, mi-am făcut un obicei ca în fiecare seară, după ce ajung de la birou, să îmi rezerv câteva zeci de minute pe canapeaua de la geam, înfășurată în pătură, cu șosete pufoase și ceva fierbinte de băut.

lemn – mirosul de lemn din casă nu se poate compara cu nicio altă aromă. M-am mutat recent și am găsit în noua casă o masă și o noptieră din lemn masiv, cu niste detalii demențiale. Am rugat proprietarul să mi la lase și mi-au schimbat complet viziunea asupra designului casei.

cărți – nicio casă nu poate fi hygge fără o bibliotecă frumos organizată.

ceramică – cești de cafea vintage, o vază minimalistă și alte obiecte de decor din ceramică vor completa perfect tabloul hygge.

vintage – pe lângă faptul că economisești foarte mult cumpărând chestii vintage, aduci o bucățică de istorie în propria casă. Pentru mine, obiectele sunt mai mult decât proprietățile lor fizice, au valoare emoțională și poveste.

Ce înseamnă un hyggelig state of mind

noi, nu eu – înseamnă să petreci foarte mult timp în preajma celor dragi ție, de la board games până la a sta în liniște în prezența celui drag de lângă tine.

prezență – adică pauză de la scroll pe Facebook si prezența totală în moment și propria-ți viață.

recunoștință și acceptare – uneori e suficient ceea ce avem, iar mai bine de atât nu înseamnă neapărat mai multă fericire. Trăiește momentul!

pauză – e ok să fii workaholic și e ok să fii mereu în charge. I am.  Dar schimbă MEREU cu MAI MEREU. Adica permite-ți pauze from time to time.

egalitate – la job, la facultate sau în orice grup te afli. Nimeni nu este în centrul atenției și nimeni nu domină conversația.

simplitate, modestie și funcționalitate în orice acțiune întreprindem.

Cum creezi celorlalți o stare hyyge

atingere – orice atingere, fie că e un sărut pe obraz, fie că este o mângâiere pe umăr, atingerea determină eliminarea neurohormonului oxitocină, care reduce stresul și teama.

activități relaxante – adună-ți prietenii și convinge-i să participe în tot felul de activități care nu presupun doar banalul ieșit la o cafea. Puteți găti împreună, puteți face un maraton de filme acasă, puteți coace castane (tot e sezonul), s.a.m.d.

 

De ce mi-a schimbat viața? Pentru că privesc ceea ce am cu recunoștință, am început să mă bucur sincer pentru fiecare schimbare pe care o pot aduce celor din jurul meu, pentru că am înlocuit materialul cu spiritalul și pentru că am o atitudine generală relaxată.

 

Închei prin a te invita să mă urmărești pe Facebook, pentru că, începând de mâine, voi da startul la ceea ce se numește #HyggeChallenge. Prin asta, îți arăt zilnic cum îmi transform eu orice zi în liniște și recunoștință.

Apooooi, stai cu ochii și pe blog. În curând, voi scrie și despre trusa de urgență hygge sau care-s ingredinetele cheie pentru a transforma o zi proastă într-o seară buna.

 

Kisses & Hugs

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights