Skip to main content

Că sunt o băutoare înrăită de cafea, asta o poate deduce oricine la un scurt scroll pe contul meu de Instagram. Cafeaua nu mai reprezintă pentru mine doar un combustibil, ci un element vital stării mele de bine, un ritual și o băutură absolut divină (uneori, cu puteri magice).

Astfel că, în explorările mele urbane, mă bucur de fiecare dată când găsesc un loc nou unde pot să beau cafea bună. Recunosc că, dacă se află și cât mai aproape de mine, deja mi-a câștigat loialitatea. Nu de alta, dar pe aici îmi desfășor activitatea în 90% din timpul meu.

Manufaktura: The Coffee Shop Restaurant nu este neapărat o descoperire recentă. Le iubesc flat white-ul de ceva vreme. Am avut meeting-uri acolo și chiar mi-am dus părinții la un veritabil brunch de duminică la ei.  Practic, mi se pare un loc extraordinar de potrivit pentru o activitate de zi, fie că e vorba despre chit-chat cu o prietenă sau discuții mai serioase pentru job.

manufaktura

manufaktura

Cum spuneam mai sus, flat white-ul este rețeta mea favorită, dar nu aș zice nu la nicio altă variantă din meniul lor. Cafeaua de specialitate cu care se pregătesc rețetele  este Doncafe Fresh, din Strauss România. Vestea bună, care m-a încântat pe mine recent, este că s-a lansat și Doncafe Fresh Market, de unde îți poți comanda acasă cafeaua lor, dacă îți place la fel de tare cum îmi place mie.  Cafeaua este proaspătă și livrată în maximum 14 zile de la prăjire. De asemenea, tot acolo poți găsi și instrumente de preparare avangardiste, de la espressoare “bean to cup” la metode alternative de preparare: V60, Syphon, Aeropress etc.

Dacă ai drum la cafenele, poți cumpăra cafeaua direct de acolo. Mnah, m-am gândit că trebuie să știți că există alternativă și pentru leneși. Cu plăcere!

Sunt trei locații: Piața Victoriei, Mega Mall și Promenada. Cel mai des merg în cel din Piața Victorei. Decorul este foarte fain, de inspirație scandinavă, cu boabe mari de cafea (din lemn) pe tavan. Nu mai spun de aroma minunată, care nu te părăsește niciun moment – aroma de energie și fericire pură pentru mine.

În plus, dacă ți-e foame, trebuie să știi că, mai nou, poți și mânca tot felul de preparate de-a dreptul interesante. Deja mi-am propus ca în weekend să le fac o vizită pentru a testa noul meniu. Dacă m-ai dat follow pe Instagram, o să vezi acolo Instastories for sure.

manufaktura

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights