Skip to main content

Sună ciudat, dar e real. O dimineață așa cum îmi doresc începe cu o cafea. Una bună. Fierbinte. Cu note de ciocolată. Și da, durează 5 ani pentru ca această cafea să fie posibilă.

Cum am ajuns eu la acest gând azi? Povestesc mai departe…

 

Am plecat puțin mai devreme de la birou ieri pentru a ajunge la un eveniment la BeanZ Cafe, în concept store-ul din Promenada. Am primit invitație cu puțin timp în urmă la lansarea unui nou sortiment de cafea, ce poartă numele Fabienne, după numele fermierului de la care e cumpărată. Mi s-a părut extraordinară acestă mișcare, de a de numi cafeaua după numele celor care o cultivă și o culeg cu atâta dedicare, pentru ca licoarea să fie în ceștile nostre în fiecare dimineață. Nu oricum, ci delicioasă, cu note dintre cele mai diverse.

Odată ajunsă acolo, am descoperit și celelalte soiuri de cafea, adunate de pe toate continentele. Poți cunoaște fermierii care își pun amprenta pe tot ce înseamnă cafeaua lor în video-ul de mai jos. E savuros!

Mi s-a părut fascinant tot procesul prin care trece compania Strauss, care deține și BeanZ Cafe, pentru a oferi autenticitate produselor lor și pentru a se asigura că totul este la calitatea cea mai bună. Călătoresc constant prin toată lumea pentru a descoperi ferme de cafea și pentru a aduce mereu ceva nou. Fiecare tip de cafea are specificul lui, în funcție de sol, climă, dar și modul de plantare. Niciunul nu seamănă cu celălalt. Ți-aș povesti acum despre fiecare în parte, dar atenția mi-a fost, evident, la noul sortiment lansat: cafeaua din Congo, Fabienne.

Am fost foarte fericită să aud că ownerul acestei ferme este o femeie, care, nu numai că se ocupă de business, ci ajută sute de femei din comunitate să muncească, cu susținerea organizația Rebuild Womans Hope, program social colectiv.

Cafeaua din Congo este cu note de bourbon, de citrice și note florale. Este o cafea 100% Arabica.

Durează 5 ani pentru ca planta să ajungă la maturitate și în jur 3 luni pentru ca aceasta să fie exportată în România. Recunosc că nu m-am gândit niciodată atât de profund la acest aspect. Îmi imaginam lucrurile cumva similar, dar niciodata nu am crezut că durează atât de mult și e un proces atât de complex, de la plantare până la achiziționarea cafelei pe bursă, prăjirea ei într-un anumit mod, experimentele până la cea mai bună formulă și tot așa.

La eveniment au fost invitați și Simona și Alex de la Lipa-Lipa, niște oameni atât de drăguți, nomazi digitali, care muncesc, călătorind. În aventurile și drumurile lor, au ajuns în vizită și la ferma din Finca San Ramon din Nicaragua, unde au zăbovit câteva zile pentru a descoperi de la origine toată povestea cafelei.

Au adunat într-un frumos articol întreaga experiență, așa că dacă ești curios cum arată o fermă de cafea, câteva chestii funny despre cafea (de exemplu, fructul de cafea este roșu și dulce, aproape ca mierea) și multe alte informații interesante, blogul lor e chiar aici.

Dacă vrei să încerci cafeaua lor, poți citi pe site despre fiecare origine, dar si despre blend-urile lor,  gândite pentru tooooate gusturile. De asemenea, poți face o vizită concept store-ului din Promenada. De nu locuiești în București, nu-i bai, îi poți găsi și în rețeaua Emag.

Dacă o să îți placă și sunt 100% sigură că așa va fi, îți poți face subscripție după cum urmează:

Acum te las, mai am câteva guri de cafea și mă întorc mai repede la muncă până nu începă să visez la junglă și plantații de cafea și călătorii!

Hugs!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights