București…

București…

Sau mă bucur că ești! Mă bucur că ai fost, dar continui și să lupți! Să lupți pentru ca eu și cei ca mine să poată trăi toate senzațiile, de la lacrimi la săruturi furate la colț de stradă, sub aripa protectoare a clădirilor tale interbelice, a monumentelor ce veghează fiecare trecător de atât amar de vreme, a istoriei ce se regăsește în fiecare cărămidă sau pavelă, în fiecare nume de îndrăgostit scrijelit pentru vecie pe zidurile tale.

Îți mulțumesc că îmi găzduiești cu grijă amintirile, lecțiile, fericirile! Dragă Ateneu Român, ai fost acolo când am întâlnit pentru prima dată oamenii care, ulterior, mi-au oferit o lecție majoră de viață! Dragă Parc Carol I, îți mulțumesc pentru nopțile lungi de vară, în care am râs cu lacrimi și pentru cele mai frumoase amintiri din facultate! Dragă Cerc Militar Național, îți multumesc pentru că îmi păstrezi și acum secretele și zâmbetele stângace atunci când nu se uita nimeni!

Puțin mai mult decât 100 de cuvinte pentru cei 100 ani de când ești, București-Centenar. Pentru că meriți tot și încă puțin.

 

 

Material realizat în cadrul Programului Cultural București-Centenar, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *