Skip to main content

Cristina Frei este una dintre acele fete pe care le urmărești pe Instagram și abia aștepti o nouă postare, o nouă bucățică din sufletul. Ilustrator freelancer și designer la Chic Ville, Cristina locuiește în Cluj-Napoca, are un cățel adorabil, o căsuță ruptă parcă din basme și povești desenate minimalist pe Instagram.

Am fost curioasă cum e ea, dincolo de imagini, așa că am rugat-o să îmi răspundă la câteva întrebări.Enjoy!

 

ILUSTRAȚIE

Cine este Cristina atunci când nu face ilustrații? Spune-ne despre tine, cine ești și ce ai făcut până acum.

Cristina, când nu face ilustrații, face decoruri sau se joacă cu Shiva (cel mai pufos cățel din univers) sau face de mâncare sau doarme…

Așadar, eu sunt Cristina, am terminat Facultatea de Artă și Design, în Cluj, secția design, iar mai apoi masterul la secția de grafică. Cum spuneam și mai sus, atunci când nu desenez, decorez. Lucrez de aproape 3 ani la o firmă de home&deco, ca designer, unde îmi place foarte, foarte mult, am niște colegi minunați, un cadru minunat. Este un fel de a doua casă pentru mine.

Pot să spun că sunt un om foarte norocos care merge la job cu drag și cu zâmbetul pe buze și iubesc tot ceea ce fac.

De ce ilustrație? Care este sursa? Când ți-ai dat seama că te-ai îndrăgostit de asta?

O să răspund de la dreapta la stânga. M-am îndrăgostit de ilustrație acum câțiva ani, atunci când am descoperit câțiva ilustratori români care m-au cam cucerit și o să-i și numesc pentru că sunt artiștii mei preferați pe care-i admir din tot sufletu’: Aitch, Madălina Andronic, Oana Befort si Cristina Barsony. Eram (și sunt în continuare) captivată de toate ilustrațiile lor și mă tot gândeam că așa de mult mi-aș dori să pot să ajung și eu acolo unde sunt ei și să desenez toată ziuaaa.

Anul trecut m-am hotărât să particip și eu la Inktober (un challenge care se întâmplă în fiecare an, în luna octombrie, unde artiști din toată lumea fac câte un desen pe zi), așa că m-am ambiționat și timp de 31 de zile am făcut și eu asta . La sfarșitul lui octombrie mi-am dat seama că era exact ce aveam nevoie și faptul că am desenat în fiecare zi m-a ajutat foarte foarte mult.

Sursa este viața mea de zi cu zi și sentimentele mele.

Ilustrație, pentru că asta îmi place, poate e prea mult spus sau o să sune clișeic, dar de multe ori îmi desenez propriile sentimente și gânduri și cumva simt că ilustrația e prietena mea și ei îi pot povesti tot.

Cui te adresezi? Cum crezi că este persoana care îți simte și apreciază arta?

Nu știu dacă mă adresez cuiva anume, dar cred că persoana care simte și apreciază ceea ce fac este un om frumos. Oricum eu trăiesc într-un univers în care simt că sunt înconjurată numai de oameni frumoși.

Care este ilustrația preferată? Când spun preferată, mă refer la cea care îți face pielea de găină dacă povestești despre ea.

Am să spun cine este ilustratorul meu preferat, despre care atunci când povestesc mă super entuziasmez și cred ca este unul dintre cei mai talentați artiști din toată lumea asta: Aitch.

INSPIRAȚIE

Ce înseamnă creativitatea pentru tine? Care ar fi definiția potrivită, din punctul tău de vedere?

Eu cred că toată lumea este creativă într-un fel sau altu’ …. nu am o definiție, dar creativitate pentru mine înseamnă idei și toată lumea are idei, deci toată lumea este creativă.

Cartea preferată, melodia preferată, țară preferată.
  • The Art of Happiness;
  • Melodii am prea multe;
  • România.

WORK MOOD

Cum arată spațiul tău de lucru? Zi-mi 3 elemente specifice spațiului tău de lucru.

Spațiul meu de lucru îmi este cel mai drag. 3 elemente: plante, Shiva (cățelul meu), chestii pentru desenat.

Care e cea mai grea etapă în procesul tău de creație?

Îmi este cel mai greu atunci când sunt foarte obosită și trebuie neapărat să desenez ceva dar nu îmi vine nicio idee și stau și mă tot gândesc: oare ce să deseneez ? oare ce să faac?.

Cum arată o zi din viața ta?

Arată super drăguț. Mă trezesc, îmi fac un ceai, ies puțin cu Shiva în curte, îi spun să nu se supere pe mine că trebuie să plec la job și să fie cuminte până mă întorc, decorez, fac aranjamente super drăguțe, mai fac câteva poze, mai râd cu colegii mei super drăguți, mănânc ceva bun, mai decorez iar puțin, apoi vin acasă, o pup pe Shiva, ne iubim puțin, îmi fac un ceai, aprind o lumânare pentru că îmi place să miroasă frumos în casă (a vanilie), mă trântesc puțin în pat, apoi mă pun la birou și îmi fac desenul meu de zi cu zi, mai citesc ceva sau pierd puțin vremea pe Netflix, apoi sting lumânarea și veioza și mă culc .

Cum e să fii freelancer? Dar cum e să fii freelancer ilustrator?

Încă nu sunt eu un mare freelancer, dar o să fiu și o să iți scriu să îți povestesc cum e.

Care crezi că e next level pentru tine?

Să fiu un super duper freelancer.

Întrebări fulger

ceai sau cafea?

ceai

primăvară sau toamnă?

toamna

photo sau video?

photo

dimineață sau seară?

seara

impresie sau expresie?

expresie

agendă sau aplicație mobiă?

agenda

introvert sau extrovert?

introvert

*Fotografii preluate de pe contul de Instagram al Cristinei. Follow her pentru bucățele de suflet!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights