Skip to main content

Să îmi fac retrospectiva anului a devenit o tradiție la fel de importantă precum tot ce înseamnă sărbătorile de iarnă, de la cadouri până la cozonaci și ornamente de Crăciun. Să îmi rezerv câteva ore între Crăciun și Revelion pentru a-mi trece în revistă anul ce tocmai se încheie, a devenit pentru mine un ritual fără de care simt că nu pot trece liniștită în noul an. Anul acesta, însă, a fost mult mai agitat decât preconizam, cu multe vizite, cu multe plimbări, astfel încât acele câteva ore atât de mult dorite au fost de negăsit. M-am plimbat cu laptopul după mine peste tot, poate-poate reușesc. Anyway, iată-mă în 2019, după ce m-am odihnit, gata să pun 2018 sub lupă. Am adunat mai jos câteva motive pentru care sunt mândră și recunoscătoare.

Professional related 

Fix la începutul anului am reușit să mă detașez de un job care mă epuizase complet, atât de tare încât rămăsesem blocată ca într-o cușcă. Vedeam exteriorul, vizualizam cât de bine mi-ar fi în afară, dar nu reușeam să deschid zăvorul ce mă ținea acolo. În momentul în care starea psihica a început să aibă repercusiuni asupra fizicului și m-am îmbolnăvit, acela a fost punctul în care am plecat. Am învățat cât de importat e să renunți la timpul potrivit, cum a renunța nu înseamnă eșec, ci spațiu pentru ceva nou și mai potrivit pentru etapa în care mă aflu.

Imediat după această experiență, la îndemnul unui prieten, am mai băgat o fisă în industria publicității. Norocul a făcut să găsesc un loc extraordinar, unde să îmi pot face meseria liniștită, unde sunt înconjurată de oameni la fel ca mine și unde mi se oferă mediul să cresc în ritmul meu și în direcția dorită de mine. Provocări au existat, dar fără presiune și fără amenințări, ci cu sprijin și înțelegere. M-am dezvoltat chiar dincolo de poziția inițială, de Social Media Manager. M-am îndreptat și spre alte tipuri de joburi, cum ar fi Account sau Traffic Management, și, astfel, am descoperit că, dincolo de pasiunea pentru online, există ceva nativ în mine în relația cu oamenii, în felul în care gestionez comunicarea cu diverși, fie clienți, fie proprii colegi. Mi-am dat seama cât de importante sunt răbdarea și empatia chiar și în 2018, când mai toată lumea se plânge că ducem lipsă.

Am intrat în echipa IAA Young Proffesionals, unde am cunoscut o mulțime de oameni interesanți, în care am îmbinat dorința mea nestăvilită de a ajuta cu skill-urile în domeniu. Astfel, am ajutat la organizarea unei conferințe dedicate oamenilor din ONG-uri, pentru a-i ajuta să își comunice mai bine activitatea, pentru a atrage fonduri și pentru a deveni mai vizibili. De asemenea, am organizat petrecerea de vară a asociației, ceea ce a fost o premieră pentru mine. Îmi place să organizez party-uri pentru mine sau pentru prieteni, dar abia în 2018 am reușit să fac ceva mai oficial decât cele anterioare. Activitatea mea în IAA va continua și anul acesta, cu noi proiecte.

Am dat câteva interviuri foarte interesante, fie despre profesia mea, fie despre mine la modul general. Le las mai jos pentru posteritate:

Goinfashion33: Cristiana Cornea despre “trend”-ul millennials în ritmul generației Z -“Trăim intens și vrem să CREȘTEM! Repede!”

ProudYP – Cristiana Cornea: nu dorm bine dacă nu citesc ceva sau nu văd un film bun.

Personal related 

Am început rebranding-ul personal cu o nouă tunsoare. Nu degeaba zic oamenii că dacă vrei să schimbi lumea, schimbă-ți look-ul. De la păr lung și drept am trecut la bob scurt și breton. A fost cea mai drastică schimbare la nivel fizic pe care am făcut-o vreodată și mi-a prins foarte bine. Mi-a creat un context în care să pot spune new year, new me și a fost primul pas din lunga transformare care a urmat.

Am început să donez și să ajut mai mult, iar din a doua jumătate a anului mi-am setat ca obiectiv să fac în fiecare lună o faptă bună. Am dus haine la Copacul cu haine 10, m-am abonat la proiectul jurnalistic Teleleu, am participat la Cursa de rățuște Rotaract, m-am înscris voluntar la MagicHome, am susținut proiectul Inimi Cusute, am susținut proiectul EFdeN, am donat obiecte și mâncare unui azil de bătrâni din Arad și am decorat turtă dulce pe care am vândut-o în Veranda Mall pentru Asociația Inocenti.

Am început cu pași mici să renunț la a mai folosi plastic în viața de zi cu zi – am înlocuit pungile de plastic cu plase din pânză, pahare reutilizabile, obiecte din bambus reutilizabile, rame foto din ceramică și tot așa. În 2019, schimbarea va fi și mai puternică.

Mi-am făcut tatuajul mult dorit, mult gândit și mult așteptat. Este dedicat părinților mei și este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat anul acesta.

 

Am găsit (sau m-a găsit el pe mine) un om pe care să îl pot numi partener de viață, care mi-a redat super mult încrederea în mine la nivel amoros. S-a întamplat rapid, pe final de an, când nici nu îmi imaginam că se va întâmpla. Dar iată ca vorba „lucrurile se întâmplă când nu te aștepți” nu e degeaba.

Am început să văd mai clar cum sunt oamenii din jurul meu, am învățat să fiu mai discretă cu viața mea și intimitatea, cum să prioritizez nevoile pe care le am, cum să zic nu și cui să împrumut zen-ul și energia pozitivă atât de dorite de mulți dintre cei care care îmi ocupau viața și sufletul inutil.

Blog related 

Am făcut câteva interviuri care m-au inspirat foarte tare și care m-au făcut să îmi dau seama cât de mult iubesc să ascult oamenii, să le cunosc povestea, să mă las inspirată de pasiunea lor: Alexia Udriște Olteanu, Andreea Bădrăgan, Andra Liță, Raluca Rusu, Cristina Frei.

Am început seria #MinimalismProject, care se reflectă foarte mult și în viața mea de zi cu zi, unde intenționez să continui și anul acesta cu articole care să te ajute și pe tine, dar și pe mine, să duc o viață simplificată și liniștită.

Travel Related 

Am avut un trip foarte drăguț, alături de părinții mei, în țară, în zona de pe lângă Rânca și la Horezu, raiul iubitorilor de ceramică. Tot în 2018, ai mei au ieșit pentru prima dată din țară, în Grecia. A fost fascinant pentru ei să descopere că nu e scump, nu e greu și se pot înțelege cu oamenii și dacă nu cunosc foarte bine limba engleză. Anul acesta intenționez să îi conving să zboare și cu avionul pentru prima dată.

Am avut un și un girls trip la Brașov, unde tot ce am făcut a fost să ne plimbăm pe străduțe, să bem cafea și să explorăm magazine cu bijuterii vintage.

Am bifat și trei festivaluri: Balkanik Festival, Neversea și Untold. Cu mână pe inimă spun că Untold rămâne the best, atât la nivel de line up, cât și vibe, magie pe care nu le pot regăsi niciunde.

Am vizitat patru țări anul acesta: Cehia, Austria, Danemarca și Grecia. E o super realizare pentru mine pentru că este primul an în care îmi permit integral o vacanță într-o altă țară, din veniturile mele. Pe lângă bucuria imensă de a vedea ceva nou, de a explora alte culturi, am fost foarte mândră că am putut să o fac pe banii mei, iar aceste călătorii sunt o încununare a muncii mele de peste an.

În final, chiar sunt recunoscătoare pentru sănătatea fizică și psihică, ce îmi permit să călătoresc, să muncesc, să creez, să iubesc. Mă bucur că îi am pe ai mei lângă mine și am oameni care mă iubesc și ar fi lângă mine oricând.

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights