Skip to main content

M-aș relaxa anytime acasă la părinții mei sau ai prietenului meu, în curtea imensă și plină de verde și raze de soare. Daaaar iubesc și București pentru multele opțiuni de petrecere a timpului liber, chiar dacă ești, de exemplu, cu câteva zile înainte de salariu aka broke.

Sunt multe activităti gratuite sau cu bani puțini, pe care le poți face alături de iubit sau de prietenii tăi. Le-am cam făcut pe toate deja, dar le-aș face anytime într-un weekend călduros de primăvară, când am chef să colind și să îmi eliberez mintea de orice.

 

Plimbările în parc

Aleg întotdeauna parcurile mai micuțe pentru că nu mai suport aglomerația și gălăgia de care ai parte în toate cele mari, în weekend, când se iese în familie, pe role, biciclete, cu copiii, cu animalele de companie șamd. Prefer să fie liniște spre pustiu și să mă pot plimba cu cafeaua în brațe, alături de persoanele dragi. Un alt truc, dacă sunteți matinali inclusiv în weekend, ca mine, dimineața devreme e momentul ideal pentru că parcurile sunt literalmente goale. Parcul Circului este parcul meu favorit lately datorită proximității și faptului că e micuț, are un lac cu broaște țestoase și nuferi.

 

Librării și anticariate

După o oră petrecută în liniște și relaxare, mă mai bucură vizitele în librării și anticariate. Pe lângă faimosul Cărturești Carusel și, mai nou, Diverta, recent lansat în Centrul Vechi, mai sunt o mulțime de locuri cu cărți, lumânărele și tot felul de chestii nice to see. Dacă îți permiți, poți să îți și cumperi ceva. If not, pe mine mă relaxează inclusiv să miros noile arome de la Yankee Candle, să răfoiesc noile colecții de cărți sau să admir colecțiile întregi de obiecte dedicate Harry Potter, de exemplu.

PS. Știați că librăria Cărturești Carusel e în topul celor mai  frumoase librării din lume, prin prisma clădirii în care se află?

 

Boardgames 

Mie îmi plac foarte mult jocurile de societate, mi se par o opțiune extraordinar de bună de a petrece timpul cu toți prietenii. Nu neg faptul că-s puțin competitivă, dar tot mă distrez jucând. Sunt câteva locuri în Bucureși unde te poti juca fără să plătești vreo taxă, ci doar consumația la bar. Eu am fost de câteva ori la Timeout, pe lângă Carol. Extra points pentru faptul că au câteva pisici adoptate, pe care le țin acolo.

 

Arhitectura

Dacă ești pasionat de arhitectură veche, te poți bucura din plin de ea în București. În explorările mele urbane, am găsit o mulțime de străduțe care ies complet din griul obișnuit al orașului. Strada Paris, Bd. Dacia, Strada Mătăsari și multe altele în zona de nord a orașului. Obișnuiesc să fac asta cu prietenele mele sau cu iubitul meu și iubesc să îmi creez singură povești despre oamenii care au trăit acolo sau despre vremurile de demult când au fost înălțate.

În plus, dacă ești curios să descoperi și informații din istoria orașului, e o aplicație foarte nice numită Questo, care îți pune la dispoziție tururi pline de provocări și quiz-uri, care te ajută să descoperi orașul în real time, pe baza GPS-ului și a hărții. Mă țin de ceva vreme să fac și eu câteva, poate primăvara asta chiar reușesc.

Questo Demo City Exploration Game from Alex Govoreanu on Vimeo.

 


Evenimente și târguri gratuite

Sunt câteva resurse unde poți descoperi ce evenimente în aer liber sunt într-un anumit weekend în București: târguri, concerte, workshop-uri șamd. Poți verifica Gratuitor, Bucharest Journal  sau Zile și Nopți.

 

Mogoșoaia 

Dacă aveti prieteni cu mașină, faceți puppy eyes și poate îi convingeți să faceți o excursie până la Mogoșoaia. E un loc bun de relaxare, plimbare și e instagramabil, un reper foarte important these days.

 

Muzee

Sunt muzee care au intrări gratuite, deși mă îndoiesc să se întâmple în weekend.Anyhow, mi se pare o informație utilă pentru după-amiezile libere din timpul săptămânii, în care poți face ceva constructiv. Sunt o mulțime de muzee, pe  lângă cele foarte cunoscute, așa că vă îndemn să le verificați programul.

 

Street Art 

Surprinzător sau nu, capitala se bucură de adevărate lucrări de street art foarte faine. Ce e și mai fain e că acestea se schimbă în mod constant, iar comunitatea artiștilor din București chiar se ocupă de înfrumusețarea anumitor zone ale orașului. Ca idee, cele mai cunoscute sunt Strada Arthur Verona, intersecția Berzei cu Sirbei și cele din Parcarea Ciclop.

 

 

View this post on Instagram

 

blues. #streetart

A post shared by Cristia Cornea (@cristiacornearo) on

 

Antrenează-ți creativitatea

La Acuarela, primești acuarele și hârtie gratis, ca să poți picta în voie pe terasa lor genială, decorată parcă să te inspire. Nu mai zic de prăjitura Oreo sau limonadele cu diferite fructe. Acuarela e un loc numai bun de stat într- după-amiaza caldă de primăvară. Mai e și aproape de casă, în cazul meu.

 

 

View this post on Instagram

 

Such a colorful Sunday. #bucharest #acuarela #goingout #chill #spring #almostsummer #umbrellas #relax #sunday #weekend #inspiration #mood

A post shared by Cristia Cornea (@cristiacornearo) on

 

Voi ce mai faceți prin București fără să vă treziți cu gaură mare în buzunar?

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights