Skip to main content

Cu cât trece mai multă vreme de când îmi dedic timp pentru o faptă bună pe lună, cu atât simt asta ca fiind parte din identitatea mea. La fel cum îmi place să scriu și asta face parte din mine, a devenit și voluntariatul o componentă importantă din viața-mi. Mi-aș dori să inspir mai multă lume în direcția asta și să îi fac să înțeleagă că tot ce se întâmplă-n jur e creat de noi și noi facem să se întâmple. A aștepta să vină o lume mai bună din neant e, iertați-mi îndrăzneala, prostie.

Pentru luna aprilie, am deja 2 cauze simpatice. A alege să te implici într-una dintre ele nu presupune un efort prea mare, trust me!

 

1. Campanie globală de donare de sânge – „Bleed For The Throne”, lansată de HBO.

Poți dona sânge weekend-ul care vine, la Mega Mall, între orele 09:00-13:00. Campania este una globală, care se desfășoară în 14 țări, printre care: SUA, Norvegia, Suedia, Africa de Sud, Kenya, Ghana, Botswana, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Serbia, Grecia și Croația. În România donarea se face în parteneriat cu Asociația React, Centrul de Transfuzie Sanguin.

În plus, fiecare donator va primi cadou un tricou în ediție limitată.

Din cauza faptului că am avut hepatită acum mulți ani, eu nu sunt eligibilă pentru a dona sânge, dar am îndemnat întotdeauna oamenii să facă asta.

Mai multe informații despre campanie poți găsi aici. Iar la acest link, ai mai multe sfaturi despre cum să te pregătești pentru donare și condițiile de eligibilitate.

 

2. Convinge oamenii din biroul sau blocul tău să recicleze hârtia și PET-urile.

Presupun că ești conștient de câtă hârtie este irosită într-o companie, indiferent de mărimea ei. Numai dacă numeri agenda fiecărui angajat, plus diferite foi printate greșit șamd, deja aduni un conținut destul de mare de hârtie de reciclat.

De asemenea, dacă numărăm bidoanele de apă foloste în sălile de meeting sau dozele de suc/bere folosite după program sau la vreun party intern, ajungem la o cantitate foarte mare de aluminiu și PET-uri de reciclat.

Nu mai zic de cât se consumă și într-o locuință. 

Poți informa conducerea sau administratorul de bloc că există Recicleta, această asociație care se ocupă cu strângerea de hârtie, PET, doze de aluminiu în cantități de până la 150kg, în sectoarele 1 și 2.

Marele efort pe care trebui să îl facă anagajații este să depoziteze selectiv hârtia și cele de mai sus, iar oamenii de la Recicleta vin să le ridice de la sediul companiei tale. Mai mult decât atât, primești de la ei cutii speciale pentru a le depozita, așa că nici măcar asta nu mai e o grijă.

Acești oameni țin foarte mult la mediu și transportă totul  cu mijloace nepoluante: cargo-triciclete.

Btw, conform statisticilor făcute de ei, firmele cu 500 de angajați ar putea salva în fiecare an aproximativ 15 arbori maturi de la tăiere prin reciclarea hârtiei.

1 tonă de hârtie reciclată = 15 arbori salvați

 

Să facem bine, să ieșim din zona de confort și să acceptăm schimbarea!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights