Skip to main content

A plecat dintr-un studio din New York, unde făcea animație, și din altul din Barcelona, luând decizia de a-și face propriul studio în România, unde face ilustrație. Îi place mult culoarea galben, bea cafea cu mult lapte și îi place și să scrie. Spune că cel mai mult îi place să lucreze la cadouri și felicitări, iar recent a lansat ceea ce se numește „Summer Illustration Box”,  o colecție de produse ilustrate unice, pe care nu le poți găsi în nicio altă colecție semnată de Andreea. Aceasta este în ediție limitată și poate fi comandată până pe 10 iulie. Atât de mult îi plac cadourile, încât le și face foarte des, așa că dacă parcurgi discuția cu ea de mai jos, vei descoperi o resursă ilustrată de ea pentru workaholici (ca ea și ca mine) și este gratuită!

 

Andreea atunci când nu face ilustrație

Nici nu a început bine interviul și m-ai și pus în încurcătură! Atunci când nu fac ilustrație ca job, desenez pentru tot felul de proiecte personale. Îmi vin multe idei, unele se materializează, altele nu, însă îmi place să experimentez și să am întotdeauna un proiect nou pe masă. În afară de asta, îmi place să călătoresc, să citesc și să scriu articole pentru blogul meu.

De ce ilustrație?

De fapt la început eu vroiam să fac animație. Îmi imaginam că în viitor pot lucra pentru Pixar 🙂 Însă după 3 luni a câte 8 ore pe zi într-un studio de animație din New York, unde am avut un internship, mi-am dat seama că animația nu este pentru mine. Nu am răbdarea necesară să lucrez luni în sir pentru un cadru de câteva secunde. Și așa am ajuns la ilustrație. 

 

Creativitate

Creativitatea este un lucru de care cu toții avem nevoie în viața de zi cu zi. Un spațiu de joacă, unde poți experimenta fără teama de a greși. Pentru mine este desenul, dar cred că poți să ai o viață creativă și fără să fii pasionat de artă neapărat. Pur și simplu te ghidezi dupa ceea ce te inspiră și te face să simți că timpul stă pe loc. (Chiar am scris un articol pe această temă: https://andreeaillustration.ro/ghid-simplu/ )

Cartea preferată, melodia preferată, țară preferată.

Am multe cărți preferate! Și mai serioase și mai puțin serioase. O carte care întotdeauna mă face să râd este The Big Bad Fox by  Benjamin Renner (https://www.bookdepository.com/The-Big-Bad-Fox/9781626723313 ).

Nu am o melodie preferată, ascult cam ce mă inspiră pe moment.

Iar ca țară preferată, aș spune Spania. Îmi plac mult stilul de viață și mâncarea mediteraneană. 

 

Spațiul tău de lucru și o zi din viața Andreei

Mai puțin ordonat decât îmi place să recunosc: de obicei am multe carnețele cu notițe, to-do-lists și post-it-uri pe birou, întotdeauna o cană de ceai sau cafea cu lapte și o grămadă de ghirlande de hârtie pe pereți (îmi plac la nebunie!)

De obicei îmi fac un to-do list de seara, ca să știu ce am de lucru pentru ziua următoare. Încep cu ce este mai dificil, de exemplu dacă am de facut ilustrații pentru o carte pentru copii, încep cu asta. Pentru după amiază las activitățile mai relaxante, care nu implică doar stat la birou: împachetez și trimit comenzi, mă duc la print shop să iau mostre pentru produsele noi, lucrez la fotografii de produs, pregătesc un eveniment, etc. Fiecare zi e diferită, iar acest lucru îmi place și mă motivează.

 

 

Primul gând din această dimineață

Sunt într-o perioada foarte aglomerata acum, pentru că am obiceiul să zic da la orice proiect care mă entuziasmează! Primul gând a fost sa îmi fac o listă cu toate deadline-urile pe care le am 🙂 (poti descărca un to-do list gratuit de pe site-ul meu, aici: https://andreeaillustration.ro/magazin/printables/to-do-list-motivational-pdf-gratuit/ )

 

Proiectul preferat

Proiectele mele preferate sunt comenzile personalizate: portretele pe care le creez și tablourile pentru bebeluși. Îmi place mult să fiu parte dintr-o poveste de viață: am primit comenzi de portrete ca și cadouri de aniversare sau Valentine’s Day, am ilustrat chiar și invitații de nuntă, iar tablourile pentru micuții abia veniți pe lume sunt foarte speciale pentru mine. 

Feed-ul de Instagram

Cred că partea de vizual este foarte importantă. Încerc să postez poze cât mai interesante și clare, dar în același timp să se potrivească paletei de culori. De asemenea, această platformă oferă sansa de a spune o poveste și de a comunica direct cu publicul. De multe ori le cer sfatul celor care mă urmăresc: de exemplu ce produse noi ar vrea să vadă, cum li se pare un anumit concept, etc. Cred că Instagram ar trebui sa fie un loc pentru discuții, în care followerii să participe activ dar și să vadă ce se întamplă în culise: imagini din viața mea, cum ajung la un design final pentru un produs, cum arată ziua mea de lucru.

Viața de freelancer VS Procrastinare

Încerc să fiu realistă referitor la cât de mult pot lucra productiv într-o zi. Mai pe la început îmi dădeam foarte mult de lucru iar apoi eram nemulțumită dacă nu reușeam să fac tot ce îmi propusesem. Acum combin activitățile dificile cu cele mai ușoare, la care pot lucra și într-o cafenea de exemplu. O altă tehnică este procrastinarea productivă: atunci când nu am chef să lucrez la proiectul X, fac câteva schițe pentru proiectul Y.

Un sfat!

Un lucru pe care aș fi vrut să mi-l spună și mie, măcar o singură persoană, atunci când eram la început: se poate! Nu e ușor, nu e stabil, nu îți garantez că o să faci o căruță de bani, dar dacă vrei și pui pasiunea și orele de muncă necesare, vei reuși să faci din asta un business. Cred că ideea ca artiștii mor de foame a facut pe mulți oameni talentați să renunțe, și e păcat. În zilele noastre, cu ajutorul social media și a internetului, nu mai suntem constrânși să lucrăm într-un singur oraș sau chiar țară, așadar posibilitățile sunt nelimitate. 🙂

 

Check her art on Instagram.

Check her online shop here.

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights