Skip to main content

Am declarat întotdeauna că sunt adepta unei vieți cât mai nomade, cât mai axată pe experiență și pe minimalism, în toate accepțiunile sale. Urmăresc intens și cu un dor inexplicabil (de parcă într-o viață anterioară am fost o aventurieră neînduplecată) documentare cu case mici, mobilier redus, case mobile sau autobuze de școală transformate în spații de locuit, continente traversate în rulotă și astlfel de povești care îmi fac pielea de găină și mintea să zboare departe de acest birou la care mă aflu acum.

Stabilitate

Dar sunt și un om al contradicțiilor și m-am împăcat cu ideea. La polul opus, se află căsuța la țară, unde îmi cresc singură legumele și fructele și trăiesc din lumânările de soia pe care le fac și din poveștile pe care le scriu. Opulența sau luxul nu au fost niciodată pe lista aspectelor importante pentru mine atunci când vine vorba despre spațiul de locuit. Confortul, un touch cât mai personal, obiecte minimaliste, dar cât mai funcționale, culori luminoase și câteva detalii aduse de prin colțurile lumii – asta mi-ar transforma casa într-un ideal (bineînțeles, cu rulota frumos parcată în curtea din spate).

Poate aș avea un moft, totuși. O cameră a mea. Să îmi fie atelier de creativitate, spațiu de meditație, un loc al ideilor, al cuvintelor și al trăirilor. Să pot construi și să pot da viață spiritului meu creator.

Viitor

Normal că în poveștile despre viitor pe care mi le spun, am amenajat deja o astfel de cameră. E într-un colțișor și mai deschid ușa din când în când, să mă retrag în liniște. Surse de inspirație am găsit în mai multe locuri, căci așa se întâmplă când ai curiozitatea mereu activată, iar senzorii pentru poveste și frumos nu iau niciodată vacanță. Recent, însă, am descoperit contul de Instagram faviro, care îmi e acum hrană pentru imaginație. Au un grid atât de estetic, bazat pe palete de culori și mood-uri, de la somptuozitatea orientală până la pretențiozitatea britanică sau libertatea dată de simplitatea asiatică.

Favi.ro este un agregator de brand-uri de mobilier și decorațiuni, românești și nu numai. Este o alternativă a brand-urilor foarte mari și deja cunoscute și aduce în atenție inițiative mai mici, dar poate mai interesante și cu un nivel al calității așa cum pe mine m-ar interesa să găsesc. Platforma are și un design intuitiv și user friendly, găsești la un click distanță absolut tot ce te interesează, în funcție de cameră, ocazie, brand șamd.

Moodboard

Și dacă sunteți curioși ce elemente aș introduce în camera mea specială, am făcut câteva colaje, demne de un moodboard. Poate vă inspiră pe voi, dacă deja aveți propria casă sau sunteți în proces de a achiziționa una. Eu încă mă aventurez, așa că propria casă mai așteaptă puțin.

mobilier

Colțul meu de citit

 

mobilier

Colțul de făcut lumânări

 

mobilier

Colțul de așternut idei pe hârtie

 

M-aș fi pierdut la nesfârșit printre schițe și combinații de construcții, stiluri și culori, dar albul îmi dă liniște, iar nuanțele pale îmi induc o seninănate a momentului. Nu lipsesc niciodată plantele, am nevoie de viață în jurul meu, deși iubesc singurătatea.

Care e spațiul vostru favorit? Și apropo, știați de această platformă? Vi se pare utilă? Știți altele similare? Let me know!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights