Skip to main content

Dacă până acum ne-am spetit şi stresat să facem make-up-uri elaborate şi cât mai corect realizate, Mirela a zis că e cazul de o mică pauză. Prin urmare, săptămâna trecută au fost 2 cursuri la Atelierele ILBAH în care ne-am antrenat creativitatea, dar am şi râs non-stop. De ce? Pentru că am învăţat cum să facem un machiaj de îmbătrânire, ceea ce e generat o multitudine de strâmbături şi feţe care mai de care. De asemenea, am făcut şi machiaj fantezie, ceea ce iarăşi a generat râsete. Dacă mă cunoaşteţi, ştiţi că am idei trăznite. Colegele mele s-au întrecut în a desena flori şi alte chestii delicate şi drăguţe, iar eu mi-am mâzgălit modelul de i-a luat vreo juma’ de oră să se demachieze complet, aşa încât să poată pleca pe stradă.

Dar să începem şi cu lucrurile mai serioase. Ce-i drept, machiajul de îmbătrânire a însemnat pentru mine ceva mai mult decât râsete şi moaca mea bătrână şi încruntată. Am realizat că semăn extrem de mult cu bunica mea din partea mamei şi, implicit, cu mama mea. A fost un fel de revelaţie pentru mine şi m-a emoţionat extrem de mult. Mi-am adus aminte şi probabil nu o să uit asta niciodată când am fost, împreună cu mama şi bunica mea, la medicul nostru de familie, care ne-a zis că vede aceeaşi femeie în 3 generaţii şi i se pare un lucru fantastic. Atunci mi s-a părut ciudat cum de vede el asta, căci nu sesizam asemănarea izbitoare dintre noi trei. Dar acum, când m-am văzut îmbătrânită cu câţiva ani buni, am realizat că, într-adevăr, semănăm ca două picături de apă.

Dacă sunteţi curioase să vă vedeţi şi voi peste câţiva ani, deşi poate fi puţin emoţionant, să ştiţi că nu e greu deloc. Ideea principală este să urmăriţi ridurile de expresie. Luaţi un creion de ochi maro sau un fard maro cu o pensulă mică, eventual cea pentru tuş, şi începeţi să marcaţi, prin linii fine, ridurile care vi se fac pe faţă.

Cum descoperiţi care sunt ridurile? Aici vine partea funny. Miraţi-vă şi veţi descoperi ridurile de pe frunte, încruntaţi-vă şi veţi descoperi ridurile dintre ochi, strângeţi ochii cât de tare puteţi şi găsiţi ridurile ochilor. Tot aşa se procedează şi în partea de jos. Râdeţi şi apar ridurile din zona gurii, faceţi botic de raţă şi găsiţi ridurile din zona buzelor.

Dacă vreţi să vă faceţi şi ceva cearcăne, luaţi un creion albastru sau un fard violet şi difuzaţi pe zona de sub ochi. Aveţi grijă să arate natural şi nu foarte închis.

Puteţi să vă desenaţi şi ceva pete pe faţă, căci odată cu îmbătrânirea, tenul îşi pierde din prospeţime, apare pigmentul galben şi tind să apară tot felul de pete.

Nu în ultimul rând, luaţi un fard alb mat şi coloraţi-vă sprâncenele şi genele.

O să pun mai jos câteva poze cu modelul meu îmbătrânit, care şi-a adus şi un batic la curs, ca să pară totul cât mai autentic. Cu această ocazie, mulţumesc, Paula!

Acum să povestim puţin şi despre machiajul fantezie. Nu există reguli când vine vorba de acest machiaj, ci doar muuuulta imaginaţie şi creativitate. Trebuie să recunosc că am studiat câteva poze de pe Internet care mi-au plăcut şi am ajuns să fac o combinaţie între ele. Mi-a plăcut mult, m-am distrat şi cred că mi-a ieşit ceva drăguţ. Sunteţi libere la criticat sau apreciat, căci mai jos găsiţi toate pozele.

 

Kisses & Hugs

1

2

3

4

2 Comments

 • Ioana Alexe spune:

  Uau, cred ca e destul de ravasitor sa te vezi „batrana”, as incerca si eu.
  Imi place mult machiajul fantezie 😀

  • cristiacornea spune:

   Da, este ravasitor, dar este si o experienta destul de interesanta. Plus ca e ceva usor de realizat.

   Multumesc pentru aprecieri!! :*

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights