Am fost norocoasa unui loc gratuit la cursurile de stil personal ale Irinei Markovits. A trecut mult timp de când o urmăresc pe această femeie şi de când sunt fermecată de gândirea ei în ceea ce priveşte moda şi felul în care ne îmbrăcăm.
Pentru că nu pot să nu împărtăşesc cu voi ceea ce am învăţat şi pentru că îmi doresc să devin, la rândul meu, un om care să ajute ceilalţi oameni să se simtă bine în hainele lor, am decis să fac un articol în care să punctez cele mai importante reguli de care trebuie să ţineţi cont atunci când mergeţi la shopping sau când vă creaţi ţinutele de zi cu zi.
De asemenea, voi împărţi informaţiile în trei categorii: alegerea ţinutei după conformaţie, alegerea culorilor care ne avantajează şi organizarea garderobei şi reguli de shopping.
O să începem azi prin reguli de bază în crearea ţinutelor şi tipuri de ţinute pentru tipurile de conformaţii.
1. Iluziile optice
Chiar dacă sunteţi înalte sau nu, e foarte important ca ţinuta să aibă liniaritate şi să curgă lin pe corpul vostru. Asta înseamnă că, în ținuta voastră, o culoare trebuie să domine pe 2 treimi din corpul vostru. Aici putem vorbi fie despre o ţinută întreagă în acceaşi culoare şi adăugaţi o pată de culoare prin accesorii, fie vorbim despre pantaloni şi încălţări în aceeaşi culoare, fie vorbim despre fustă şi încălţări în aceeaşi culoare. Ca să înţelegeţi despre ce vorbesc, priviţi în imaginile de mai jos.
2. Ținuta adaptată după conformație
* Notă! Ca să ştim despre ce vorbim, e indicat să vă măsuraţi, pentru a şti cu exactitate în ce tip de conformaţie vă încadraţi. Dacă cm în şolduri nu depăşesc cm în bust cu mai mult de 8 cm, atunci sunteţi clepsidră. Dacă depăşeşte în zona şoldurilor, sunteţi pară. Dacă depăşeşte în zona bustului, sunteţi triunghi inversat. De asemenea mai există şi conformaţia dreaptă sau H, unde cm sunt aprox. egali în bust, talie şi şolduri. Apoi mai este forma de O, pe care o puteți vedea în poza de mai jos.
2.1. Clepsidra
Conformația ideală este cea de clepsidră și prin ținutele noastre trebuie să tindem spre această conformație, dacă nu o avem.
Dacă o avem, există 3 reguli de care trebuie să ținem cont: definește talia, respectă proporțiile existente și, eventual, adaugă înălțime.
Ținută cheie pentru acest tip de conformație
- Top sau cămașă albă cambrată + fustă cloș colorată + curea colorată în talie
2.2 Triunghi sau pară
În cazul acestei conformații, trebuie să se distragă atenția de la șolduri, bazin și coapse și să se îndrepte către bust și umeri.
Ținută cheie pentru pară
- Rochie cu talia marcată și fustă amplă + geacă din piele sau din denim până în talie
2.3 Dreaptă sau H
Se urmărește crearea unor contururi feminine. Se subliniază șoldurile și umerii, se marchează talia, se mărește zona sânilor.
Ținută cheie pentru dreptunghi
- Rochie cămașă cu cordon în talie, cu mâneci puțin bufante
2.4 Triunghi inversat sau V
Ideal este să se atragă atenția sub talie, să se îngusteze umerii și să se rotunjeasca șoldurile.
Ținută cheie pentru triunghiul inversat
- Cămașă cambrată + fustă cu drapaje sau pantaloni largi
2.5 Oval sau Măr
Aici se dorește alungirea siluetei și se mizează pe brațe și bust/picioare.
Ținută cheie pentru oval
- Rochie bi-coloră, decolteu în V adânc și larg și fustă evazată imprimată
Cam asta a fost pentru azi, dar urmează articolul despre culori și cum ni le alegem în funcție de anumite caracteristici. To be continued!