Cam aşa era atmosfera ieri, în jurul orei 11.00, pe la Universitate, la o cafenea super cozy şi cute, numită Creamier. Afară ploua, vremea era ceva în genul unei toamne târzii şi chiar mi-a dat o stare de bine, contrar feţelor triste pe care le-am întâlnit pe drum. M-am aşezat la fereastră (cu apa curgând din pălărie şi cu lentilele aburite), dat fiind faptul că am fost, să zicem, printre primi clienţi ai cafenelei şi am imortalizat momentul.
Scopul pentru care am sfidat aşa numita vreme nasoală a fost o minunată degustare de cafea S Coffee, la invitaţia simpaticei Gabriela Butnaru. Sunt o mare iubitoare şi consumatoare de cafea. Din fericire, sănătatea îmi permite să beau exact cât am poftă şi chef, spre disperarea colegelor mele de apartament, căci debordez de energie la ore târzii, în noapte.
Nu am fost singură, ci în compania altor 9 bloggerițe. Cu ocazia aceasta, m-am revăzut cu o parte din ele, pe altele le-am cunoscut şi în real life, căci eram doar la nivelul de like-uri pe Facebook. Ne-am pus pe chitchatting, dar şi făcut poze, în timp ce Gabriela pregătea uşor, uşor terenul pentru degustare.
M-am trezit în faţă cu aceste pacheţele super drăguţe, cu tipuri de cafea din diferite zone ale lumii. Etichetele sunt făcute chiar de iubitul Gabrielei şi reprezintă tot soiul de simboluri specifice zonei din care este adusă cafeaua. Mie mi s-a părut o idee genială.
Fiecare tip de cafea avea note, care practic dădeau gustul cafelei. Deşi credeam că cea cu nota de ciocolată sau caramel o să fie pe placul meu, am rămas îndrăgostită de cea cu nota de fructe exotice. Minunat gust!
Dacă vă întrebaţi care a fost mecanismul degustării de cafea, o să vă povestesc în câteva cuvinte. S-a cântărit cantitatea potrivită de boabe pentru o ceaşcă de cafea şi s-au râşnit boabele de cafea. Au fost 5 ceşti, cu 5 arome diferite. Peste cafea s-a turnat apă fierbinte prin mişcări circulare, iar fiecare dintre noi a avut o lingură pentru a trece pe la fiecare ceaşcă şi a gusta din licoare. După ce am degustat, fiecare dintre noi şi-a ales cafeaua ce i-a plăcut cel mai tare şi am savurat-o în diferite combinaţii. Eu am ales un cappuccino, este favoritul meu.
Gabriela ne-a mai răsfăţat puţin şi ne-a desenat în cafea, ceea ce mi s-a părut super, super cool.
Acum trebuie NEAPĂRAT să spun câteva cuvinte şi despre Creamier, cafenea şi gelaterie. Este un spaţiu confortabil, intim, iar locurile de la fereastră sunt deja favoritele mele. Am promis că mă voi întoarce și cu prietenele mele. Recomand pentru cafeaua de specialitate, daaaar şi pentru îngheţată. Da, au acolo şi îngheţată artizanală, din care am şi gustat şi este magnifică. Au 12 sortimente diferite (3 tipuri de ciocolată, vanilie, mango, mentă-lime-busuioc, caramel sărat, amarena etc.), iar eu am ales vanilia. Dar am gustat câte puţin şi de la celelalte bloggerițe şi toate au fost delicioase.
Dacă vreţi şi voi să încercaţi cafeaua S Coffe, ceea ce vă recomand cu toată căldura, trebuie să ştiţi că Gabriela are momentan cafea din Costa Rica, Peru, Guatemala, Colombia, Brazilia, Kenya, Rwanda şi Ethiopia. Deocamdată îi puteţi comanda cafeaua doar online, ambalată în pungi de 200 gr şi cu preţuri de la 24 lei (Brazilia) până la 32 lei (Rwanda).
Ce am mai aflat de la Gabriela este că boabele verzi sunt atent selecţionate şi fiecare cafea are propriul profil de prăjire, special pentru a îi scoate în evidenţă adevărată aromă. Este recomandată a fi consumată după 7 zile de la prăjire, pentru că atunci încep să i se echilibreze notele, până la 30 zile.
Well, cam asta a fost prima experienţă în ceea ce priveşte degustarea de cafea. Aş mai face-o în fiecare weekend, dar ştiu unde găseasc cafeneaua, aşa că..dacă vreţi să mă însoţiţi, vă iau cu drag!