La începutul anului 2016, aveam o listă cu rezoluţii. Unele dintre ele erau menite să mă facă pe mine un om mai bun, dar şi lumea în care mă învârt, în egală măsură. Trebuie să recunosc că nu le-am atins pe multe dintre ele, iar dorinţa de a îndeplini totul pe parcursul unui an e nerealistă. Am speranţa că, punând pe listă an de an ceea ce vreau să schimb, la un moment dat voi atinge punctul culminant.
Iar ca să nu divagăm prea mult, una dintre rezoluţii este aceea de a renunţa la produsele cosmetice de la branduri care practică testarea pe animale. E adevărat că e un subiect intens dezbătut, dar, din păcate, rămas exact aşa cum e. Încă există companii de top care nu au niciun gând să schimbe ceva în politica de producere&testare. Şi mă scârbeşte gândul că un iepuraş (LITERALMENTE, un iepuraş alb şi pufos) este rănit şi torturat pentru ca multe dintre noi – femei inocente, femei de carieră, femei independente, mame – să putem „arăta bine” în ochii celorlalţi.
Nu neg faptul că, până de curând, eram căzută în aceeaşi găleată fără fund a ignoranţei. Dar m-am trezit! Şi vreau să mai trezesc şi alte femei. Şi ele să trezească, la rândul lor, alte femei. Şi, prin puterea exemplului, să ajungem la un număr cât mai mare de femei care renunţă la faimoasele branduri în favoarea celor bio, cruelty-free.
Acum răspunde-mi la întrebările astea. I-ai da prietenei tale să bea şampon doar ca să vezi ce se întâmplă? Ai risca să o laşi fără un ochi doar ca să vezi dacă mascara aia e bună?
Hai să renunţăm să mai privim frumuseţea din final şi să fim mai atente la hidoşenia din spate.
Şi nu e deloc greu. Preţurile sunt, în medie, aceleaşi. Avem la dispoziţie liste întregi cu alternative. Vă dau eu două variante:
1. Pe site-ul Peta există o pagină care arată aşa cum veţi vedea mai jos. Puteţi căuta după numele companiei, după tipul de produs pe care vi-l doriţi, după ţară etc. De asemenea, puteţi descărca în format pdf. aceste liste pentru a le avea la dispoziţie oricând, oricum.
2. A doua variantă este aplicația pentru mobil, Bunny Free, unde aveţi posibilitatea să verificaţi un brand direct în magazin, după codul de bare. De asemenea, puteţi da search după nume şi vă afişează toate informaţiile de care aveţi nevoie despre brandul respectiv. Aplicaţia este gratuită, foarte uşor de folosit şi valabilă pe Android şi iOS.
Şi dacă, totuşi, nu aveţi baterie la telefon şi nu ştiţi cum să depistaţi brandurile bune, vă las mai jos simbolurile pe care trebuie să le găsiţi pe ambalaj, în cazul în care sunt cruelty free.
Am mai citit despre asta…si desi mananc carne, am observat ca multe branduri pe care le folosesc si eu testeaza produsele pe animale…
Ai gasit produse pe care le-ai inlocuit?
Da, chiar am inlocuit produse cosmetice. De exemplu, folosesc foarte mult E.L.F. pentru machiaj, iar pentru ingrijire inca sunt in perioada de teste. Cumpar de la producatori locali sau internationali produse bio, organice. Nu as putea sa iti recomand inca ceva anume. Dar urmareste-mi blogul, o sa scriu pe masura ce descopar cate ceva.
Te pup!