Skip to main content

Well, hello there,

Inspirată fiind de articolele Irinei Markovits, în care povestește în mod constant descoperirie ei stilistice și nu numai, am zis să îmi dau și eu o șansă și să îți povestesc ce cred eu că merită oleacă de atenție din partea ta.

 

Eșarfele în păr

Fie că ai păr lung sau scurt, mi se pare că o eșarfă prinsă lejer în păr, fără prea mare bătaie de cap, îți poate schimpa nu numai înfățișarea, ci și starea. Te trimite într-un loc liniștit, dar prețios. Te face feminină și îți dă un aer cald. Te trimite la plimbare cu cea mai bună prietenă, pe străzile ascunse ale Bucureștiului, unde găsești o gelaterie micuță și uiți de tine acolo, pierdută printre povești și amintiri.

 

Relaxarea

În ținută și atitudine. Fără dramatizarea unor situații simple. Fără overthinking. Cu mai mult timp pentru citit, admirat liliecii înfloriți pe zidurile caselor interbelice, ațipit în hamac în Eden, făcut orice în tihnă, fără presiune și remușcări. Adoptarea unui stil degajat, cu haine din materiale care să te lase să respiri și care să te reprezinte în totalitate.

 

Implicarea în societate

Prin donarea hainelor, prin participarea la curățenii în parcuri, prin donarea timpului tău către un spital. Nepăsarea și lipsa asumării unor responsabilități sunt atât, dar atââââât de uncool, încât, personal, aș fi rușinată să nu am la activ măcar o acțiune de voluntariat pentru o cauză în care cred.

Ceramica

În toate formele ei. Pe pereți, în bucătărie, la urechi. Ceramica este o formă perfect de imperfectă. Este personală și puternică. Poate să fie prețioasă, dar poate să fie și dură. Poate să transmită o multitudine de mesaje. Așa ca noi… femeile.

Acceptarea riscurilor

Pentru că puține lucruri mișto în viață fără să riști ceva. E la modă să începi să accepți că lucrurile pe care le vrem nu vin fix când și cum vrem. Ca să #yolo și experiențe, trebui să fii de acord să pierzi controlul. Iar ca să pierzi controlul fără să ai regrete, trebuie să îți asumi cine ești și ce vrei, chiar dacă pare șocant la început.

Florile

Dar nu alea împachetate. Nici măcar în ziar, deși arată bine. Florile cu viață în ele. La tine in living, în bucătărie sau balcon. Care, atunci când ajungi acasă, îți dau senzația că intri într-o altă lume – mai verde, mai pură. Care te forțează să ai o casă mai luminoasă și mai curată și care înfloresc atunci când cânți cu patos în timp ce pregătești micul dejun. 

Culorile pale, neutre

Pe unghii sau pe haine. Lucrurile pe care le porți nu trebuie să strige „Atenție, sunt aici!”. Trebuie să aibă bun simț, să te introducă gradat și să lase loc personalității tale să strălucească. Hainele pe care le alegem vorbesc despre noi, dar nu trebuie să le lăsăm doar pe ele să facă asta.

Un spațiu de lucru care să te inspire

Renunță la birourile nepersonale și fără simț estetic. Optează pentru poveste, aroma trecutului, și adaugă elemente din prezent. Adună în jurul tău tot ce îți face bine și te inspiră. O fotografie din ultima vacanță, un cadou primit de la cineva drag, o plantă. Bineînțeles, sper să nu cazi în extrema în care nu mai spațiu pe birou pentru că l-ai umplut inutil. Less is more, nu uita!

Spune-mi dacă simți să adaugi ceva la lista mea and I will gladly do it!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights