Skip to main content

Hello,

E prima dată când abordez acest subiect pe blog. Nu pentru că mi-ar fi jenă sau pentru că aș considera ideea de menstruatie un subiect tabu, ci pentru că nu am avut eu, personal, probleme prea mari, astfel încât să fiu nevoită să caut soluții. Și oricât mi-aș dori să cred că lucrurile bune sunt eterne, nu prea sunt. Iată-mă, astfel, trecând de la a putea merge la mare, dansa și munci fără probleme în perioada menstruației la a fi puțin mai sensibilă și a avea dureri în zilele cu pricina. Pot să recunosc că asta mi-a adus ceva frustrare pentru că, aproape o săptămână din fiecare lună, nu mai sunt la fel de productivă și zen, ci mai degrabă un mic dragon care încearcă să nu scoată flăcări pe nas.

Din păcate, pentru partea emoțională nu există alte soluții decât meditație, comfort music, comfort food și cât mai mult timp off. Însă, partea bună este că am descoperit un produs cel puțin interesant pentru durerea și presiunea pe care le resimt în această perioadă.

Cu un branding foarte simpatic, care m-a dus, recunosc, cu gândul în altă direcție, plasturii împotriva durerilor menstruale  sunt cel mai bun pansament atunci când nu vrei să te îndopi cu calmante.

Cum funcționează?

Acești plasturi sunt pe bază de cărbune activ, pudră de fier și vermiculită, generând căldură terapeutică. Astfel, odată atașați, calmează durerile menstruale timp de 12 ore. Principiul este simplu –  se activează sângele, încălzind zona abdominală pentru a calma durerea și inflamația pelvină cronică.

De menționat este că nu poate fi folosit mai mult de 12 ore în 24 de ore. Cu alte cuvinte, nu poți aplica 2 plasturi unul după altul.

Unde se plasează?

Plasturele se lipeste acolo unde simți durerea, în zona ovarelor, pe lenjeria intimă. Recomandarea este să nu fie lipit direct pe piele, pentru a elimina riscul unei arsuri.

De asemenea, aș recomanda să nu îl utilizezi în timpul somnului (e o recomandare personală) pentru că e posibil ca în timpul somnului să se deplaseze cumva și să ajungă pe piele. Dacă simți că este prea fierbinte, îl poți aplica peste îmbrăcăminte. Lipiciul nu este atât de puternic încât să distrugă țesătura.

Nu se încinge imediat, durează până la 30 de minute pentru a se activa.

Cât costă și unde găsesc?

O cutie cu 3 plasturi costă 25 lei. Eu am găsit în DM, dar poate fi comandat online de pe site-ul lor sau al altor furnizori.

Practic, e un înlocuitor al clasicei sticle cu apă caldă. Mie mi se pare un produs foarte bun, în cazul în care vorbim despre dureri nu foarte puternice. În cazul în care există așa, recomand, bineînțeles, un consult medical.

 

Ah, și încă o chestie șmecheră de la oamenii ăștia este o aplicație de monitorizare zilnică a variațiilor hormonale, care pot influența starea fizică și emoțională a femeilor pe parcursul unui ciclu menstrual.  Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS și poate fi descărcată gratuit.

Cu ajutorul monitorizării zilnice, utilizatoarele aplicației pot afla care sunt zilele cu nivel optim de energie,  în care se pot simți în cea mai bună formă, potrivite pentru a demara proiecte importante sau zilele în care trebuie să acorde o atenție deosebită alimentației și activității fizice pentru a crește nivelul de serotonină și a contracara lipsa de energie. Awesomeness, if u ask me!

menstruatie

 

Voi ce folosiți pentru vă spori confortul în zilele astea speciale? Let me know! Kisses!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights