Skip to main content

Da, e vorba despre ce avem voie sa mancam si ce nu, cum ne stabilim un ritm care sa ne ajute sa functionam cat mai bine, dar e si un articol care sa te ajute pe tine sa iti alegi mai usor oamenii pe care ii asculti atunci cand vine vorba despre sanatatea ta. Nu intentionez sa ma leg de un eveniment recent in Social Media, desi stiu ca te vei gandi si la asta. Mie mi-e foarte greu sa am incredere in sfaturile celor din jurul meu, mai ales cand e vorba de sanatatea mea.

Cori Gramescu este una dintre persoanele de la care am incredere sa aplic rationamente de well-being. Cea mai importanta dovada despre priceperea ei in nutritionism si sport o reprezinta parcursul ei profesional impresionant. O sa las aici, inainte de interviu, un print screen de pe blogul ei, numai asa, ca sa intelegi despre ce vorbesc. Iar apoi, te invit cu mare drag sa citesti cateva principii desprinse din viata ei, principii ce sunt usor de implementat, cu putina vointa. Mentionez, pentru nestiutoare, sala LadyFIT, destinata exclusiv femeilor si nevoilor lor, dar si programele de consiliere pe care Cori le initiaza.

1 2

I: Ce inseamna, de fapt, un stil de viata sanatos?
C: Pentru mine, un stil de viata sanatos inseamna o alimentatie echilibrata si adaptata semnalelor pe care ni le trimite corpul nostru, inseamna o activitate sportiva practicata constant si cu entuziasm si inseamna o stare de echilibru emotional si armonie psihologica. Cam asta este definitia la care am ajuns in 10 ani de cariera in domeniul fitness-ului si nutritiei.

I: Cum a ajuns sa te pasioneze nutritia asa de tare, incat sa faci un business din asta?
C: Am avut, in primul rand, nevoie sa imi croiesc un program alimentar care sa mi se potriveasca si sa ma ajute sa imi mentin greutatea si aspectul. Apoi am inceput sa studiez si sa invat despre alimentatia sanatoasa si despre beneficiile nutritiei echilibrate, iar prin faptul ca ma ajuta in activitatea de la sala, am decis sa ii dau si un cadru formal de educatie. Practic, a fost un rezultat firesc, la care lucrez de 10 ani.

I: Cum arata o zi din viata lui Cori Gramescu?
C: Plina si frumoasa. Muncesc mult si cu pasiune, ma trezesc dimineata la 6:30, raspund la mailuri, la 7:30 plec la sala, unde predau sau am sedinte de consiliere. La pranz merg, de obicei, la masa cu prietenii sau in vreo intalnire de afaceri, apoi am program de scris articole. Seara, de obicei, predau si am program de consiliere. Imi inchei ziua cu o cina cu prietenii sau cu vreun eveniment, dupa caz. Sunt fericita ca mi-am facut timp de long weekend, asa ca practic de vineri pana luni sunt libera si ma pot bucura si de viata personala.

I: Ceea ce mi se pare impresionant este pregatirea ta profesionala si faptul ca ai studiat constant. Spune-mi, te rog, care a fost cea mai mare provocare pe care ai intalnit-o in decursul anilor?

C: Au fost doua provocari majore in zona perfectionarii mele. Una a fost stagiul de Pilates din Canada, in care mi-a fost foarte greu si a fost foarte solicitant pentru mine. Era prima data cand plecam din tara, am avut de infruntat o iarna canadiana cumplita si munceam enorm in studio, ca sa pot acumula cat mai multe cunostinte in timpul scurt pe care il petreceam acolo. A doua provocare a fost si este Facultatea de Medicina Carol Davila, care este inca principala mea provocare. Momentan am inghetat un an ca sa ma pot concentra pe zona de afaceri, dar intentionez sa reiau cursurile atunci cand climatul de business va fi mai linistit si mai prielnic.

I: Ce planuri ai pentru anul 2015?
C: E un an in care ma concentrez mult asupra vietii mele personale, e un capitol pe care l-am neglijat prea mult timp pana acum. Apoi, in sfera de afaceri, voi deschide o serie de traininguri pentru instructorii certificati de fitness si aerobic. Continui sa dezvolt componenta de public speaking pentru companii, domeniu in care ma simt confortabil si in care sunt solicitata din ce in ce mai mult sa activez si lucrez la core-business, care reprezinta sala LadyFIT, impreuna cu cabinetul de nutritie. Tot anul acesta ma concentrez sa scriu mai mult pe site-ul meu si sa ma implic tot mai mult in comunitatea de oameni care ma urmaresc pe pagina de Facebook si pe blog.

I: Spune-mi, te rog, ce inseamna consilierea personala si ce are clientul de castigat dintr-o sedinta de acest gen?
C: Este un serviciu complet personalizat, in care clientii mei invata, de fapt, cum sa isi optimizeze programul alimentar, cel de sport si bugetul in functie de coordonatele vietii lor, de bugetul si timpul disponibil si de obiectivul vizat. Este mai mult decat un simplu program de dieta, este realmente un proces prin care conturam cea mai buna versiune a clientului nostru, intr-o maniera care sa fie deopotriva eficienta si sustenabila in timp.

I: Cum reusesti sa iti motivezi clientul? Care este secretul?
C: Nu mint si nu stabilesc obiective nerealiste. Iar prin faptul ca reusim sa construim o relatie onesta si matura, putem sa construim un proces coerent de schimbare si, practic, reformulam alegerile pe care clientul incepe sa le faca. Este un travaliu in echipa si asa se si mentine motivatia de a face schimbari, prin pasi mici incununati de succes.

I: Ce inseamna LadyFIT si care e diferenta fata de o sala de fitness normala?
C: Inseamna grija fata de clientele noastre, consiliere, probabil cel mai generos program de antrenamente din Bucuresti, si onestitate. Fata de salile obisnuite, avem un program de antrenament creat strict pentru doamne si pentru atingerea obiectivelor estetice pe care noi le avem, am construit o comunitate frumoasa si stabila si ne sprijinim clientele prin programele de consiliere si prin insasi structura orarului nostru. La noi la sala se corecteaza in timpul exercitiilor, avem ore de antrenament care sunt pentru orice nivel de rezistenta fizica, pentru orice tip de preferinta de antrenament si pentru orice obiectiv de fitness.

I: Mi s-a parut foarte interesant conceptul de offitness. Care este povestea din spatele acestui proiect?
C: A pornit de la cateva cliente ale noastre care si-au mutat biroul in zona de nord. Nu aveau la dispozitie nicio sala care sa le ofere o solutie de antrenament, care sa fie deopotriva accesibila si convenabila ca timp. Asa ca ne-au rugat sa mergem noi la ei la birou sa facem sport acolo cu angajatii companiei. Ei ne-au pus la dispozitie o sala de conferinte, noi am venit cu muzica, instructorii si accesoriile de sport si asa a aparut acest program pentru companii, in care noi mergem practic la sediul companiilor si facem antrenamente. Avantajul este ca, in timpul in care ar fi stat in trafic, angajatii fac o ora de sport si apoi ajung mult mai repede acasa, iar pretul pentru acest serviciu este acelasi cu cel de la sala noastra.

I: Spune-mi 3 principii alimentare pe care le urmezi cu sfintenie.
C: Mananc legume la fiecare masa, beau constant multa apa si mananc intotdeauna diversificat si sezonier.

I: Ce nu trebuie sa lipseasca din bucataria unui om interesat de mancarea sanatoasa?
C: Legumele si fructele de sezon, nucile si semintele si o sursa buna de proteine slabe, cum ar fi pestele oceanic mic, de captura, sau leguminoasele organice. Si condimentele, care sunt esentiale pentru a da un gust bun alimentelor preparate.

I: Cum poti sa mananci dulce, dar sa nu te ingrasi? Si mai spune-mi, te rog, ce crezi despre ciocolata? Buna sau rea?
C: Eu consum destul de frecvent ciocolata neagra, de buna calitate, si o mananc in zilele in care am antrenamente solicitante. Iar ca sa putem consuma dulciuri, trebuie sa ne asiguram ca ducem o viata activa, ca mancam multe legume si ca nu le consumam regulat ori in cantitati mari. De asemenea, e esential sa alegem produse de buna calitate si preparate cat mai sanatos, adica sa punem accentul pe calitatea produselor, nu pe cantitatea lor.

 

3 4

One Comment

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights