Skip to main content

SkirtBike

Despre SkirtBike  ştiu de prin liceu, când locuiam în Turnu Măgurele şi tânjeam să iau parte la toate iniţiativele astea faine ce se întâmplau în capitală. Tot ce trebuie să ştiţi este că se adună biciclete frumoase, fete frumoase, mult chef de pedalat şi mult chef de a le arăta oamenilor că poţi fi chic şi pe bicicletă, iar bicicleta e super cool şi rezultă o super zi şi super distracţie.

Pe bicicletă ştiu să merg de mică. Încă am cicatricile pe picioare de la căzăturile de atunci. Numa că ceea ce mă împiedică să îmi cumpăr o bicicletă cu care să circul prin Bucureşti este teama. În primul rând, pentru că mă rătăcesc. Trebuie să recunosc faptul că stau foarte prost cu orientarea în spaţiu. De când m-am mutat în Bucureşti, circul cu metroul, iar dacă îmi vorbeşti despre o zonă a capitalei, trebuie să îmi vorbeşti de staţia de metrou de care aparţine, că altfel nu cunosc. A doua teamă este legată de trafic. În orășelul meu traficul e aproape inexistent și încă nu m-am obișnuit cu ceea ce se întamplă pe străzile din București.

Aşa că atunci când se ivesc ocazii şi pentru neiniţiate ca mine în „jungla urbană”, profit de ele.

Pe 7 iunie am participat la SkirtBike, deşi m-am trezit înainte cu o oră de eveniment că am rămas fără bicicletă. Prin intervenţii şi prieteni buni, am reuşit să fac rost de o bicicletă, care mai era şi de băieţi. Nu mai vorbesc de şaua aia super tare şi incomodă, din cauza căreia m-a durut fundul o săptămâna. Dar nu contează lucrurile naşpa.

M-am prezentat la linia de start cu 5 minute înainte de începere, cu dungi negre de ulei pe picioare, transpirată după ce am cărat bicicleta pe la metrou, dar hotărâtă să duc treaba până la capăt. Şi a fost mişto, frate. Multe flori, fete aşa frumoase, baloane, muzică. O nebunie frumoasă!

Traseul a fost Bd. Tineretului- Bd. Dimitrie Cantemir-Piaţa Unirii-Piaţa Universităţii- Piaţa Rosetti- bd. Pache Protopopescu – str.Mătăsari – Femei pe Mătăsari. Nu foarte lung, suficient cât să ne satisfacă pofta de pedalat şi cât să nu ni se facă rău de la căldură sau efort.

Evenimentul a fost mult mai amplu, astfel că în cadrul festivalului Femei pe Mătăsari, unde s-a finalizat şi plimbarea noastră, au existat nişte activări absolut interesante: Bike Fashion How, Şcoala de mecanică pentru femei, Lecţii de pedalat pentru femei, concursuri etc.

Cu siguranţă voi participa şi anul viitor. Poate până atunci o să am bicicleta mea şi mă voi simţi sigură pe mine să o folosesc nu numa pentru pedalat ocazional în parcuri, ci ca mijloc de transport.

Felicitări organizatoarelor, Oana Deliu, Andreea Tutunaru, Simona Botner şi Cătălina Coca!

Mă puteți urmări și peFacebook,Instagram și Pinterest pentru mai multe poze, idei și informații. ❤

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights