Skip to main content

Toamna este unul dintre anotimpurile mele favorite. Marchează pentru mine un soi de tranziţie între vacanţă şi mult timp liber pentru mine, familie şi prieteni şi perioada de muncă, de proiecte, de agitaţie şi multă activitate a creierului în zona de business. Azi e 1 septembrie, prima zi de toamnă – prima zi oficială de work mood. Mi-am încărcat bateriile, am depăşit chiar 100% – lucru destul de neaşteptat, având în vedere că vara a început destul de prost pentru mine. Însă, mă simt pregătită acum să îmi depăşesc noi bariere, să mă arunc în faţa unor noi provocări şi să mă las inspirată de ce-i în jurul meu.

Nu ştiu voi, dar mie îmi place să îmi creez întotdeauna ambientul potrivit pentru lucru. Poate fi vorba despre spaţiul în care îmi desfăşor activitatea, despre starea de spirit, echipa în care lucrez şi tot aşa. În cazul de faţă, mi se pare că nu pot trece corespunzător în prima lună a toamnei fără câteva instrumente absolut vitale zen-ului meu.

1. O nouă agenda

Mai bine zis ÎNCĂ o nouă agenda. Am o obsesie pentru agende şi am zis asta de câte ori am avut ocazia. Nu dau foarte mulţi bani pe ele, îmi place să cred că sunt o persoană cât de cât calculată. Însă găsesc mereu magazine/librării/anticariate cu agende foarte, foarte drăguţe şi la preţuri accesibile. Cele pe care le recomand forever and ever sunt Jumbo şi Antic Exlibris.

P.S. Dacă ajungeţi în Jumbo, fiţi cu ochii şi pe produsele de papetărie. Sunt ieftine şi uber cute.

11811583_1160610503955896_1439613977667381958_n

 

2. Big, big bag

Dacă vara îmi mai permit să ies cu o geantă mică stil poştaş sau cu un clutch, toamna se schimbă lucrurile. Am nevoie să car mai multe lucruri după mine, aşadar este absolut necesară o geantă mare şi încăpătoare. Eu mi-am găsit-o pe a mea la Jadu.ro.Este şi destul de stilish, cu bareta aceea din lanţ auriu. A venit la pachet şi cu acest mic portofel căruia îi voi găsi, cu siguranţă, o întrebuinţare.

Dacă aruncaţi o privire pe site-ul lor, veţi găsi o mulţime de modele potrivite pentru acest sezon.

14095802_1777594425786694_7529264770533870239_n

3. Hidratare + energie

Nu contează anotimpul, hidratarea este un must. Iar dacă putem să ne hidratăm şi să ne energizăm corpul în acelaşi timp, deja atingem idealul. Trebuie să recunosc, totuşi, că nu renunţ la cafea în favoarea a nimic. Prin urmare, un termos nou şi drăguţ este absolut necesar, iar pentru apa cu lămâie sau pentru ceaiul verde avem deja sticla de la WOW TEA.

DSC_5918

4. Proper playlist

Gata cu melodiile de pe litoral, gata cu ritmurile comercialo-latino-pop-whatever! E cazul să trecem pe o muzică mai soft, mai relaxată, care să ne îndemne către puţină meditaţie şi, cumva, să ne motiveze să începem să punem în practică ideile aşternute pe hârtie sau în notiţele de pe telefon. Bineînţeles că fiecare percepe muzica într-un anumit mod, aşa că e posibil ca voi să nu rezonaţi cu ceea ce ascult eu. Dar am să vă exemplific, totuşi, prin câţiva preferaţi: James Bay, Ed Sheeran, Jeff Buckley.

 

5. Inspirație, deschidere, concentrare

Fără cele 3 de mai sus, niciun ambient creat nu te ajută să evoluezi de la an la an şi să profiţi de faptul că, după vacanţă de vară, creierul tău are nevoie să lucreze. Mi se pare cel mai bun moment să îţi pui ideile în practică, să începi acel curs la care te-ai gândit atât de mult, să schimbi dieta, să faci puţin sport şi să reiei relaţii pierdute. Mi se pare momentul ideal să produci schimbare în viaţa ta.

68591459e006379d0c866c3052e0f3e4

3 Comments

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights