Skip to main content

Este super cald şi super soare afară azi, ceea ce m-a dus instantaneu cu gândul la cel mai important accesoriu al sezonului cald – ochelarii de soare. Cu siguranţă, avem mai multe perechi, pe care îi asortăm diferitelor ţinute – mai sport, mai lady like s.a.m.d. Dar de câte ori te-ai întrebat dacă modelul ales se potriveşte fizionomiei tale?

Sincer, eu nu prea m-am gândit la asta, am mers pe intuiţie şi am ales ce mi s-a părut că mi se potriveşte. Dar e păcat să nu luăm în calcul şi forma feţei pentru că ochelarii de soare ne-ar putea ajută să mascăm anumite aspecte – faţa prea lungă, fruntea prea lată şi altele.

Fața ovală

Încep cu această formă pentru că se consideră a fi una dintre cele mai echilibrate. Caracteristicile sale sunt marginile alungite, fruntea înalta şi largă şi bărbia rotunjită. Din fericire, acestui tipar se potrivesc cam toate tipurile de ochelari de soare. Rămân favoriţi, totuşi, cei cu forme geometrice, supradimensionate, cum sunt ochelarii pătraţi sau dreptunghiulari.

ochelarii de soare

Fața pătrată

Faţa pătrată, după cum îi spune şi numele, este caracterizată de aceeaşi lăţime a frunţii, obrajilor şi maxilarului. Îţi poţi da seama cel mai uşor de această formă după maxilarul proeminent şi cu formă pătrată. Prima alegere ar trebuie să fie ochelarii cu rame rotunde şi diferite aplicaţii. Dar la fel de bine merg şi ochelarii de tip aviator, cu condiţia să îi alegi pe cei cu rame subţiri.

Varianta 1.

ochelarii de soare

Varianta 2.

ochelarii de soare

Fața rotundă

Recunoști faţa rotundă după obrajii plini şi rotunzi, faţa simetrică şi uniformă şi lipsa oricăror linii dure. Evident trebuie creat un contrast, aşa că sunt recomandaţi ochelarii cu formă geometrică, care să ascută puţin trăsăturile feţei. Poţi opta, însă, şi pentru ochelarii de tip aviator, varianta cu partea de sus dreaptă şi partea de jos ovală. Poţi vedea exact în imaginea de mai jos. Nu exclude nici ochelarii Wayfarer.

Varianta 1.

ochelarii de soare

Varianta 2.

ochelarii de soare

Fața în formă de inimă 

Dacă judecăm după forma de inimă, această fizionomie este unică prin fruntea mai lată şi bărbia foarte ascuţită. Merg de minune ochelarii de tip aviator, dar de departe cea mai bună alegere sunt ochelarii de soare „pisică”.

ochelarii de soare

 

Kisses & Hugs

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights