Skip to main content

Nici nu mai știu să îți spun când am descoperit-o pe Alexia. Era unul dintre momentele acelea pline de plictis, în care dai scroll în mod obsesiv pe Instagram, fără ca măcar să fii atent la vreo postare. Ni se întâmplă tuturor, din păcate. Însă, uite că, uneori, lucruri bune ies până și dintr-o astfel de activitate. 

M-a surprins prin faptul că am simțit că mă deconectez, urmărindu-i contul de Insta. O liniște rar întâlnită pe feed-ul unui utilizator de Instagram, cafea, ceai, pisici, ilustrații, acuarele, zâmbete, un păr roșcat lung și multă fericire, deghizată în flori, frunze, arici și personaje de basm.

Mi-am dorit să o cunosc altfel pe fata din spatele acestui cont și am început să o urmăresc foarte aproape. Mărturisesc că, deși nu posed niciun talent năstrușnic, iubesc să îl descopăr la ceilalti și să mă bucur ca și când ar fi al meu.

Luați de vă inspirați din viața Alexiei! Mi-a povestit despre cum a început să ilustreze, cum arată viața ei de atunci și cum continuă.

creativitate

 

Cine este Alexia Udriște, atunci când nu e ilustrator? Spune-ne despre tine, cine ești și ce ai făcut până acum?

A: Nu am să vorbesc despre mine la persoana a treia, deși m-aș simți mai confortabil. 🙂

Sunt ilustrator freelancer, iar când nu ilustrez cărți pentru copii, mă ocup de proiecte personale și design. În timpul liber, pe care mi-l găsesc foarte rar, mă nimeresc tot la birou sau cu o carte în mână. Sunt o persoană simplă și spun cu bucurie, cât și cu oleacă de tristețe, că mă definește munca.

Care este proiectul de care ești cea mai mândră?

A: Ultimul proiect lansat chiar săptămâna aceasta – este prima mea intrare serioasă în zona de antreprenoriat și pot să spun că este o experiență înălțătoare. SOMNmic este proiectul la care am lucrat în ultimele șase luni alături de Alexandra Druță de la Molcush. Am vrut să îmbinăm designul de produs cu poveștile și au ieșit trei povești ilustrate, cusute și brodate.

Este minunat când începi investești în visele tale și ajungi să culegi roadele. Am avut un feedback incredibil și deja stabilim întâlnirile pentru următoarele proiecte în timp ce împachetăm de zor SOMNmici pentru oameni mari și mici.

De unde îți iei doza de inspirație?

A: Din cărți și din oamenii pe care îi am în jur. Îmi place mult să observ și încerc să mă educ întru a oferi mai multă atenție micilor detalii din jurul meu. Mă înconjor cu lucruri și experiențe care îmi stimulează inspirația și care îmi dau o stare de bine și încredere.

Când ți-ai dat seama că te-ai îndrăgostit de ilustrație și de ce crezi că ai făcut-o?

A: Aș vrea să îți răspund boem la întrebarea de mai sus. Tot ce pot spune este că am început să ilustrez dintr-o nevoie. Aveam nevoie de un job, iar singurul skill pe care mă puteam baza era desenul. De aici a pornit toată povestea, dar ca să-ți spun drept, mă îndrăgostesc de ilustrație abia acum, după 3 ani, când am prins un curaj de care nu mă bănuiam.

Ce crezi că te diferențiază pe piață? Care este semnătura ta?

A: Am să las modestia acasă pentru a-ți răspunde sincer la întrebarea asta.

Am avut un parcurs monitorizat în social media de oamenii cu care acum am ajuns să colaborez. Am început acum 6 ani, publicând fotografie și, treptat, migrând către ceea ce fac acum. În tot acest timp, pot spune că a crescut o comunitate de oameni în jur în care am multă încredere. Cred că mă diferențiază relația pe care o am cu oamenii care privesc ceea ce fac, pentru că încerc să fiu cât mai deschisă și sinceră posibil. Îmi asum că pot greși, dar la urma urmei, pe asta se bazează progresul. Nu cred că poți reinventa ilustrația așa cum nu cred că poți reinventa focul. Cred, însă, că fiecare are un filtru personal prin care e musai să trecem totul – pentru că altfel riscăm să nu ne găsim pe noi în ceea ce întreprindem.

creativitate

creativitate

Care crezi că e next level pentru tine?

A: Momentan mă concentrez pe proiectele personale și pe o serie de cărți care se va întinde pe o perioadă foarte lungă de timp. Nu am un țel mai departe de atât. Simt că sunt pe drumul potrivit și, din fericire, am confirmarea că așa este.

Ce înseamnă creativitatea pentru tine? Care ar fi definiția potrivită, din punctul tău de vedere?

A: Nu știu! Nu sunt un om creativ. Am mai spus că am o creativitate lucrată – de unde și importanța cărților și a experiențelor în viața mea. Din punctul meu de vedere, creativitatea este fix ce te face diferit de celălalt, anume filtrul personal, pe care îl lucrezi în timp. Sunt un om autodidact și mizez pe calitatea asta, pe care o găsesc indispensabilă generației mele.

Cartea preferată, melodia preferată, țară preferată.

A: Nu am o carte favorită. Din ultimul an, cred că cel mai tare m-a răvășit O viață măruntă, de Hanya Yanagihara – dar eu mă îndrăgostesc des de cărți și nu pot să spun că am favorite. Baby de la DakhaBrakha, nu am o melodie preferată, doar obsesii temporare. Țara? Norvegia.

Cum arată spațiul tău de lucru? Zi-mi 3 elemente specifice spațiului tău de lucru.

A: Plin cu căni de cafea, ceai și alte poțiuni de genul, agenda neagră și, nu rareori, cel puțin o pisică.

 

Cum arată o zi din viața ta?

A: În ultima vreme am un program hidos, cu un 8am-2am plin de task-uri. Dar am să-mi revin, și cele 10 ore de lucru vor fi precedate de broderie și se vor încheia cu lectură.

Care e primul gând cu care te-ai trezit în această dimineață?

A: Am nevoie de somn. Are să pară că mă plâng foarte tare, dar aș da orice acum pentru o zi de leneveală, dar și perioadele acestea trec. În general, primul gând este “Ghem, taci!”, Ghem fiind una dintre cele patru pisici pe care le avem.


Toate fotografiile din articol sunt preluate pe contul ei de Insta, asta ca să îți faci o idee de cât de pretty e. Pe Alexia o poți urmări pe Instagram, Facebook sau site-ul său, unde are toate produsele ei speciale.

Go follow! Kisses & Hugs

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights