Skip to main content

Hello, dear! Azi vreau să îţi povestesc despre această mică staţiune montană, Moieciu de Jos. Eu am petrecut trecerea dintre ani aici şi, deşi mi s-a spus în nenumărate rânduri că e o staţiune mică şi plictisitoare, eu o găsesc mai degrabă relaxantă şi o bună destinaţie pentru detaşarea de rutina zilnică.

Unde te cazezi?

Eu îți recomand cazarea la vilele Pretoebranco. Nu cred că am fost vreodată mai mulţumită de serviciile de cazare aşa cum am fost aici. Sunt 2 vile în aceeaşi curte. Într-una dintre ele locuiesc şi proprietarii şi poţi închiria apartamentul de la etaj, iar cealaltă vilă este disponibilă complet.

Ai la dispoziţie tooooate serviciile posibile, de la fier de călcat, masă de călcat, espressor de cafea etc. Nu ai cum să nu te simţi ca acasă, pentru că ţi se oferă tot confortul de care ai nevoie. De asemenea, este foarte frumos decorată, foarte cozy şi locul ideal unde să vii fie cu familia, fie cu prietenii. Pentru familiile cu copii au o cameră specială plină, plină cu jucării şi decorată foarte frumos.

Moieciu de jos

Vedere de pe terasa vilei Pretoebranco

Vedere de la fereastra dormitorului meu

Unde mănânc?

În imediata vecinătate a stațiunii, se află Resortul Fundata Cheile Gradistei. Aici am găsit un restaurant absolut fabulos, cu o vederea panoramică extraordinară către Munţii Piatra Craiului şi Munţii Bucegi. De asemenea, mâncarea este delicioasă. Îţi recomand ciorba de fasole, sărmăluţele şi toate preparatele specifice de Crăciun. Nu rata nici plăcinta de mere, asortată unei căni mari de vin fiert.

 

123456789

Vedere panoramică de la Resort Fundata Cheile Grădiștei

restaurant_fundata_07_big

Poză preluată de pe site-ul restaurantului

restaurant_fundata_09_big

Poză preluată de pe site-ul restaurantului

Unde merg pe pârtie? 

Aici ai 2 variante: pârtia de la Cheile Grădiştei sau pârtia din Poiana Braşov. O recomand pe prima celor care vor mai multă linişte şi care nu au atât de multă experienţă cu schiurile sau cu placa. Este mai puţin populată şi destul de uşoară. Cea de-a doua, în schimb, e foarte aglomerată, însă are una dintre cele mai mari pârtii pentru avansaţi. De asemenea, găseşti şi o pârtie special amenajată pentru sanie.

În Poiana Braşov, tarifele erau cam aşa: 25 lei/h pentru pârtia cu sanie (puteai folosi orice sanie de la ei), 50 lei – schiuri începători (dar se dau foarte repede, aşa că e mai indicat să mergi dimineaţa), 65 lei – schiuri intermediari (din astea am folosit şi eu, dar am zis că nu mai ajung întreagă la destinaţie). Nu mai ştiu exact preţul pentru avansaţi, dar era până în 100 lei for sure. Apoi, dacă vrei să urci la Vârful Postăvarul, mai plătești 20 lei pentru urcare sau 30 lei dus-întors pentru cei ca mine, care nu aveau cum să parcurgă toată pârtia.

Schiuri pentru intermediari

15826114_1564139833602959_2106972264898519448_n

Ce mai poți face?

Mai poţi vizita Castelul Bran, cetatea Râşnov sau Braşovul.

Toate sunt la mai puţin de 40 de minute distanţă de mers cu maşina.

 

Dacă aveți sugestii de restaurante, activități ce pot fi făcute în zonă, le aștep cu mare drag în comentarii.

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights