Skip to main content

În drumul meu spre birou, am trecut prin pasajul de la Universitate. Mulţi omuleţi, îmbrăcaţi frumos, zâmbitori, cu emoţii, umblau haotic de colo-colo, pășind spre mult așteptata perioadă a studenţiei. Îmi aduc aminte cu câte emoţii şi dorinţe şi planuri am venit eu la Bucureşti. În acelaşi timp, îmi aduc aminte şi acum primul curs. Stăteam în primele rânduri, încercând să asimiliez tot ce se întâmplă în jurul meu – mulți oameni noi, informaţii de tot felul. Printre toate astea însă, mi-au căzut ochii pe un afiş de la catedra profesorului. Era un anunţ de recrutare pentru singura asociaţie studenţească de relaţii publice din România – PRIME.

Am decis pe loc că ar fi cea mai tare experienţă pentru anul 1 de facultate şi am dat search pe google. Am aplicat şi am fost chemată la interviu. Emoţiile din prima zi de facultate nu s-au comparat deloc cu ce simţeam în drum spre Godot Cafe, locul unde se ţineau interviurile. Îmi doream aşa tare să fiu acceptată, încât aproape am rămas fără aer când am intrat în încăpere. Cu toate astea, oamenii au fost ATÂT de zâmbitori şi pozitivi, încât, la final, după ce am povestit cu ei despre aspiraţiile mele şi despre ce aşteptări am de la această experienţă, m-am simţit de parcă îi ştiam pe oameni de-o veşnicie.

Din fericire, am fost acceptată, iar ce veţi citi şi vedea mai jos este ceea am trăit şi învăţat în PRIME…

ASOCIATIE STUDENTEASCA

1. În PRIME am avut primul contact cu ceea ce înseamnă PR. Faza finală a procesului de recrutare a constat în conceperea unei campanii de PR pentru o anumită companie. Era prima lună de facultate, abia începusem să desluşesc care-i faza cu relaţiile publice. Dar am avut mentori care m-au învăţat în două săptămâni mai mult decât au reuşit să o facă profii în primul semestru de facultate.

2. Cu oamenii din PRIME am jucat pentru prima dată Activity. Oh my God, ce seară faină am mai avut atunci.

3. În PRIME, m-am lovit prima dată de ceea ce înseamnă DEADLINE. Mai mult decât atât, am învăţat ce înseamnă time management, lucrul de echipă şi asumarea greşelilor.

4. Alături de coordonatorii din PRIME am început să îmi înving teama de a vorbi în faţa oamenilor. Îmi aduc aminte de prima şedinţă, în care trebuia să povestesc despre ceea ce ştiu să fac, despre ceea ce îmi place să fac şi despre ce aş vrea să învăţ. Aveam atâtea emoţii, încât m-am bâlbâit teribil. Gina şi Micky, coordonatoarele mele, mi-au promis că până la finalul anului voi scăpa de tracul ăsta. Ceea ce s-a şi întâmplat.

5. Am avut cele mai tari teambuilding-uri şi cele mai tari petreceri. Pentru că nu e vorba numai despre muncă, ci şi despre prietenie, super găşti şi distracţie.

1477956_10151827666928616_1751569580_n

6. Am organizat cel mai mare eveniment din viaţa mea – Congresul Naţional al Studenţilor la Comunicare. În jur de 300 de oameni, 3 zile, mulţi speakeri şi multă, multă muncă în spate. Dar sunt cea mai mândră de asta, a fost o ediţie genială.

7. Pe lângă cel de mai sus, am mai organizat, alături de departamentul de evenimente, multe alte conferinţe mai micuţe, însă la fel de provocatoare şi interesante.

8. Am întâlnit şi interacţionat cu oameni din branşă, inclusiv cu cei din poziţiile de conducere a celor mai mari agenţii de PR/Publicitate din România.

9. Am leşinat şi mi-am revenit de 3 ori înainte să dau primul telefon pentru a obţine sponsorizare. Dar ghici ce? Am făcut-o şi pe asta! Şi tot îndrumată de oamenii din PRIME.

10. L-am văzut live pe James E. Grunig, omul care a scris cărţi de bază în PR, cărţi de pe care eu am dat examene de-a lungul facultăţii.

asociatie studenteasca

asociatie studenteasca

10357709_10152112114983616_3102577844767391723_o

 

Ce nu am făcut în PRIME, deşi mi-aş fi dorit să o fac?

1.  Nu ar fi trebuit să ratez sub nicio formă Şcoala de Iarnă. Cu ce poveşti s-au întors oamenii de acolo…
2. De asemenea, mi-ar fi plăcut să mă implic în crearea revistei PR FWD.

Dacă vrei să trăieşti o primă experienţă mișto în lumea PR-ului, atunci ştii ce ai de făcut. Ai timp până pe 14 octombrie să aplici pentru unul dintre departamentele din asociaţie: Resurse Umane, Marketing, Events, PR, Digital Arts. Poţi trimite CV-ul tău şi câteva cuvinte despre tine pe adresa recrutari@primeromania.ro sau, dacă armele tale sunt programele de editare Photoshop, Illustrator, Indesign sau Premiere, pe adresa design@primeromania.ro.

Mult succes!

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights