Skip to main content

Şi sunt sigură că vă întrebaţi cum. Uite aşa… Mi-am făcut curaj să fac o pauză de la examene şi învăţat şi scris pentru licenţă şi rezolvat task-uri pentru job şi am ieşit din casă. Am luat tramvaiul care m-a lăsat la Piaţa Unirii şi de acolo am mers pe jos încă 10 minute. Era să cad de vreo 3 ori pe gheaţă, dar cum nu mă las înfrântă de micile obstacole, mi-am păstrat zenul. Apoi am ajuns pe strada Leon Vodă şi m-am oprit la parterul unei viluțe discrete. Şi de aici începe povestea…

casa jad

Am pătruns în universul Casei Jad, unde totul este despre relaxare. De la muzica ambientală, până la oamenii zâmbitori, calmi şi gata să îţi fie de ajutor. De la patul de masaj cu pietre Jad până la masajul Shiatsu. Totul pentru ca fiecare om care intră acolo să îşi mute gândul de la problemele zilnice şi să evadeze din rutina care ne acaparează mereu.

Am servit un ceai delicios de cireşe şi banane – o combinaţie, de altfel, cel puţin interesantă. În tot timpul acesta, mi s-a povestit despre ce urmează să mi se întâmple (de bine, nu de rău) şi ce beneficii aduc aceste masaje, atât medical, cât şi spiritual. Nu am stat foarte mult pe gânduri şi am sărit în patul de masaj. Nu la propriu, evident!!

patul de masaj cu pietre jad

 

patul de masaj cu pietre jad

Ce este cu acest pat de masaj şi cum funcţionează? Ei bine, este un instrument prin care te poţi bucura de un masaj fantastic cu hainele pe tine. Aviz celor mai pudice dintre voi! Dar, pe lângă un simplu masaj de ralaxare, acest pat este, de fapt, şi pentru terapie.

În primul rând, Jadul este un tip de mineral natural cu o istorie îndelungată în China, căci mineralele sunt o componentă specifică a medicinei tradiţionale chineze. Deţine multe calităţi care îl face important în medicină. În primul rând, conform măsurătorilor ştiinţifice moderne, jadul conţine o arie largă de elemente precum zinc, fier, cupru, magneziu, cobalt, selenium, titan, calciu, potasiu, sodiu etc. În termeni farmacologici, mineralele naturale pot complementa şi absoarbe elementele de care ai nevoie sau elibera pe cele în exces, menţinându-te sănătos, dacă le porţi pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, înmagazinează două temperaturi. Piatra de jad poate înmagazina atât căldura, cât şi frigul la fel de bine. Cu alte cuvinte, poate trata lejer sindromul mâinilor şi picioarelor reci printr-o circulaţie sangvină mult îmbunătăţită sau poate trata inflamaţiile, entorsele, care sunt sursă de căldură.

Nu în ultimul rând, piatra de jad este un foarte bun conductor al razelor infraroşii. Aparatele de termomasaj CASA JAD utilizează piatra de jad deoarece această facilitează transferul de raze infraroşii şi efectul de rezonanţă cu corpul nostru. Are o vibraţie blândă, este ideală pentru relaxare şi împotriva insomniilor.

Piatra arată exact ca în imaginea de mai jos (alături de gustosul meu ceai de cireşe şi banane).

piatra de jad

Patul de masaj are 9 role de astfel de pietre pentru masajul coloanei vertebrale şi 4 role pentru masajul picioarelor. Cel mai tare îmi plăceau momentele când rolele ajungeu în dreptul gâtului şi al capului. Mi s-a părut cel mai relaxant masaj ever şi chiar recomand cu toată sinceritatea. Din câte am înţeles, acolo este zona cu cel mai mare disconfort din tot corpul meu şi de aceea am simţit atât de profund eliberarea presiunii.

Există 7 programe de masaj, detaliate pe site-ul Casa Jad, iar eu m-am bucurat de programul cu nr.6. Este și cel mai recomandat pentru etapa de început și pentru persoanele foarte obosite și stresate.

Rolele de jad ating temperaturi între 40-70 de grade. Eu am avut 55 de grade, dar au fost persoane lângă mine care aveau maximul. Ideea e că trebuie să te obișnuiești ușor, ușor.

masca faciala din pietre de jad

Ceea ce vedeţi mai sus este masca facială din pietre de Jad. Am purtat-o pe tot parcursul masajului. Ea este recomandată persoanelor care, de-a lungul zilei, îşi suprasolicită vederea şi îşi obosesc ochii. După o folosire îndelungată, acţionează şi împotriva cearcănelor. Se pune rece pe faţă şi chiar am simţit un refresh şi la nivelul respirației şi al ochilor.

După ce am încheiat cu tot ceea ce presupune patul de masaj, am trecut la aparatul pentru masajul Shiatsu al picioarelor. Aici am simţit ceva dureri, dar asta pentru că nervii pe care îi avem în pernuţele de la tălpi sunt direct conectaţi cu ceva care are treabă cu stresul. Şi cum am fost destul de stresată lately, am putut să înţeleg de unde vine această durere. Masajul a durat 15 minute. Efectele acestuia sunt relaxarea ţesuturilor, eliminarea tensiunii şi a stresului şi stimularea muşchilor şi a circulaţiei sângelui.

masaj shiatsu

A se observa cam am sosete cute cu inimioare 😀

 

Well, cam asta a fost despre experienţa mea la Casa Jad. M-am întors acasă mult mai voioasă şi mai pregătită pentru câteva zile de foc în ceea ce priveşte facultatea. Urmează să mă mai duc săptămâna asta şi ABIA AŞTEPT!

Va pup!

 

Leave a Reply

Verified by MonsterInsights